5 vinkkiä työelämään: Näin vältät stressin ja teet päivästäsi paremman!

Ei ole aivan sama millaiset työtavat omaksut lomalta paluun jälkeen. Jos haluat säilyttää hyvän fiiliksen ja välttää oravanpyörään jumittumista, organisoi työpäiväsi uuteen uskoon. 

Stressi ja kiire valtaavat kehon ja mielen salakavalasti. Muuttamalla työtapojasi voit vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millainen olosi on muutaman kuukauden päästä, kun loma on enää hailakka muisto ja valon määrä vähenee jatkuvasti. 

1. Tee päivällesi tehtävälista ja numeroi se

Tehtävälistan kirjoittaminen helpottaa sinua jäsentämään päivän tavoitteet ja sen avulla sinun on helpompaa keskittyä yhteen työasiaan kerrallaan.

Lista kannattaa kuitenkin myös numeroida ja hoitaa päivän tärkein työtehtävä alta pois heti kättelyssä. Kun suurin taakka on poissa harteiltasi, kevyemmät työtehtävät eivät tunnu yhtä stressaavilta ja loppupäiväsi kuluu paremmissa merkeissä. 

2. Nauti lounaasi rauhassa

Päätä että nautit ruokasi rauhassa ja syöt hyvin. Ruokahetki katkaisee mukavasti hetkisen päivän ja antaa sinulle aikaa hengähtää. 

3. Keskity yhteen asiaan kerrallaan

Jos käyt katsomassa sähköpostit viiden minuutin välein, vastailet puhelimeen jatkuvasti ja teet useaa asiaa yhtä aikaa, ei ihme että olet väsynyt työpäivän jälkeen!

Päätä keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan ja tarkasta sähköpostisi vain esimerkiksi kerran tunnissa. Jatkuva useamman asian yhtäaikainen tekeminen vaikuttaa muistiin, työtehoon ja olotilaan. 

4. Tuo vaihtelua päivääsi!

Osa ihmisistä nauttii tiukoista rutiineista, mutta suurin osa meistä kaipaa silloin tällöin pientä vaihtelua.

Jos teet asiat joka päivä samalla tavoin, elämästä ei synny muistoja ollenkaan – ne kun vaativat syntyäkseen uusien asioiden tekemistä. Kun kuljet joka päivä töihin samaa reittiä, syöt samassa paikassa ja teet samoja asioita, kaikki päivät nivoutuvat yhteen ja elämäsi muuttuu yllätyksettömäksi.  

Kokeile siis vaikka aivan pienienkin asioiden muuttamista ja pyri tietoisesti poikkeamaan rutiineista, sillä se virkistää!

5. Tee asioita, joista nautit

Työskentelet päivät toimistossa, mutta haaveilet salaa rock-laulajan urasta? Lähde tekemään asioita, jotka vievät sinua kohti unelmaasi, niin saat uutta energiaa elämääsi ja jaksat paremmin myös niitä tehtäviä, jotka eivät ole yhtä kiinnostavia.

Muutoksen ei tarvitse olla suuri, sillä jo se että teet asioita joista nautit, on mielekästä ja innostaa.  


Lue myös:

    Uusimmat