Elämässä on päiviä, jolloin aika ei tunnu riittävän edes kunnolla syömiseen. Tällaisia tilanteita on syytä ennakoida ja valmistaa, vaikka edellisenä päivänä itselleen ravitsevia välipaloja.
1. Suklainen patukka
3.5 dl riisimuroja
2.5 dl kaurahiutaleita
1 dl pilkottuja manteleita
½ dl vehnänalkioita
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
½ dl tummaa makusiirappia
3 rkl maapähkinävoita
1 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
½ tl kanelia
0.8 dl tummaa suklaata hippuina
Hieman suolaa
Lämmitä uuni 180 asteiseksi ja voitele valmiiksi uunivuoka. Laita riisimurot, kaurahiutaleet, mantelit, vehnänalkiot, kookoshiutaleet sekä pellavansiemenet uuninkestävään vuokaan. Sekoita ainekset keskenään ja levitä tasaisesti. Paista näitä herkkuja uunissa noin 12 minuuttia. Siirrä sekoitus sen jälkeen viilentymään. Seuraavaksi sekoita ja lämmitä tummaa siirappia, maapähkinävoita, fariinisokeria, vaniljauutetta, kanelia ja suolaa keskikokoisessa kattilassa. Sekoita seosta kunnes fariinisokeri on muuttanut muotoaan nestemäiseksi.
Nosta kattila pois lämmöltä ja yhdistä siihen kuivat ainekset. Levitä ainekset uunipellille. Yhdistelmän ollessa vielä hiukan lämmin voit ripotella suklaahiput seoksen päälle. Laita uuniin muutamaksi minuutiksi. Tässä ajassa hippujen kuuluu sulaa ja annoksen voi sen jälkeen ottaa pois uunista. Levitä suklaa tasaisesti ja anna viilentyä noin kymmenen minuuttia. Laita annos sitten jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Tämän jälkeen voit leikata tuotoksesta mieleisiä palasia.


