5 vinkkiä: Oletko yksinäinen? Näin ystävystyt helpommin!

Yksinäisyys on yksi nykymaailman vitsauksista, kun yhteisöllisyys on vähentynyt ja oman itsen korostaminen on tärkeämpää kuin aiemmin. Sosiaalisessa mediassa meillä on tuttuja pilvin pimein, mutta tosielämässä olo voi olla yksinäinen. Listasimme 5 keinoa, joiden avulla löydät ystäviä.

Ystävystyminen on yllättävän vaikeaa, etenkin aikuisiällä. Lapsena leikkikavereiden löytäminen on helpompaa, etenkin koska sosiaaliset muurit eivät ole vielä yhtä korkeat kuin myöhemmällä iällä. Älä kuitenkaan masennu, jos koet olosi yksinäiseksi ja haluaisit löytää uutta seuraa.

Mene sinne, missä kohtaat hengenheimolaisia

Mikä sinua kiinnostaa? Innostutko viinien maistelusta, kokkaamisesta tai vaikkapa pienoismallien kokoamisesta? Ota osaa harrasteisiin ja aktiviteetteihin, joissa liikkuu samanhenkisiä ihmisiä. Tärkeää on, että olette kasvokkain, sillä netissä solmituista tuttavasuhteista tulee harvoin todellista ystävyyttä.

Älä kieltäydy kutsuista

Yksinäinen ihminen takertuisi mielellään vain omaan seuraansa ja katselisi elokuvia sohvan nurkassa, mutta sinulle sosiaaliset kohtaamiset ovat erityisen tärkeitä. Älä siis kieltäydy kutsuista vain tavan vuoksi, vaan lähde mukaan illanviettoihin ja työpaikan virkistysharrastuksiin mahdollisuuksien mukaan.

Juhlat ja erilaiset tapahtumat ovat loistava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin!

Viihdy omassa seurassasi

Ennen kuin voit olettaa muiden viihtyvän kanssasi, on sinun viihdyttävä itse oman itsesi kanssa – pidätkö itsestäsi? Kehitä itsetuntoasi, tee asioita joita rakastat ja nauti elämästä. Kun sinulla on hauskaa, myös muut haluavat pitää hauskaa kanssasi.

Harjoita keskustelutaitojasi

Yksinäisyys vaikuttaa usein kuin suojaava kilpi, mikä vaikuttaa jopa keskustelutaitoihisi. Jos sosiaaliset tilanteet jännittävät, pohdi jo etukäteen sopivia keskustelunaiheita: Esimerkiksi sää, peruskuulumiset, päivän polttavat uutisaiheet ja vaikkapa kesän odottaminen ovat loistavia juttuaiheita.

Älä takerru!

Kun kohtaat mahdollisen ystäväehdokkaan, varo takertumasta häneen tiukasti – tulet vain karkottaneeksi hänet kauemmas. Voit pyytää häntä mukaasi vaikkapa illanviettoon tai lenkille, mutta muista odottaa myös vastakutsua.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja