5 vinkkiä: Neuvottele itsellesi palkankorotus

Ajatuskin palkkaneuvottelusta saattaa nostaa kylmän hien otsallesi. Neuvottelutaitoja voi kuitenkin opetella.

Näillä vinkeillä vakuutat esimiehesi siitä, että olet palkankorotuksen arvoinen työntekijä:

1. Jaa syyt

Miksi koet tarvitsevasi palkankorotuksen? Ehkä toimenkuvasi on muuttunut, mutta palkka junnaa paikallaan? Ole valmis perustelemaan, miksi ansaitset palkankorotuksen.

2. Luo myönteinen ilmapiiri

Kävele reippaasti hymyillen sisään ja kiitä siitä, että tapaaminen järjestyi. Vaikka asia ei ehkä ole esimiehelle kaikkein mieluisin, miellyttävä keskusteluilmapiiri saa hänet kuuntelemaan, mitä sanottavaa sinulla on.

3. Älä tyrmää

Vaikka pomosi ehdotus ei olisikaan mieleesi, kuuntele loppuun saakka ja sano pohtivasi asiaa. Sitten voit esittää vastaehdotuksesi. Neuvottelut menevät usein pieleen siinä vaiheessa, kun yksi osapuoli tyrmää täysin toisen ideat.

4. Toista omin sanoin

Kun toistat omin sanoin pomosi äskeisen puheenvuoron, jätät tilaa keskustelulle. Esimiehesi ymmärtää näin tulleensa kuulluksi. Sen sijaan, että sanoisit ymmärtäneesi, ettet voi saada palkankorotusta, yritä toisenlaista lähestymistapaa:

– Ymmärrän, että firmalla ei mene nyt taloudellisesti hyvin. Voimme siis jatkaa keskustelua kahden kuukauden kuluttua ja katsoa, missä mennään.

Näin ovi pysyy avoimena keskustelulle.

5. Poistu sulavasti

Päättyipä keskustelu vaatimustesi kannalta suosiollisesti tai ei on tärkeää, että säilytät malttisi ja molemmat poistuvat tilanteesta hymy huulilla. Neuvottelut pysyvät avoimena ja voit jatkaa keskustelua sopivan tilaisuuden tullen.

Lue myös:

    Uusimmat