5 vinkkiä joilla tehostat iPhonen käyttöä: Nämä muutokset kannattaa puhelimen asetuksissa

IPhone 6s:n asetuksia muokkaamalla voi vaikuttaa oleellisesti puhelimen akun kestoon. Parhaimmillaan asetuksiin perehtyminen pelastaa tilanteen silloin, kun virta olisi muuten jo loppunut. Jos mukanasi ei ole lisävirtalähdettä tai et pääse lataamaan puhelinta, asetusten muuttaminen energiatehokkaammiksi on entistä tärkeämpää.

Lisäksi asetuksista löytyy useita arkipäivän elämää helpottavia toimintoja.

1. Säädä näytön kirkkautta

Näytön kirkkautta ei ole tarpeen pitää täysillä, varsinkaan sisätiloissa. Säädä kirkkaus korkeintaan 50 prosenttiin.

2. Kytke älä häiritse -tila päälle yöksi

Suurin osa haluaa nukkua yönsä rauhassa. Toki puhelimen voi kytkeä äänettömälle, mutta älä häiritse -tila on akun keston kannalta oleellisempi. Asetuksista voit ajastaa toiminnon vain tietylle kellonajalle. Lisäksi asetuksista voi määritellä, mitkä puhelut pääsevät läpi, vaikka toiminto olisi kytkettynä. Älä häiritse -asetusvalikosta voi kytkeä päälle toistuvat puhelut -tilan, jonka päällä ollessa puhelin ei mykistä itseään, jos sama soittaa uudelleen kolmen minuutin kuluessa.

3. Kytke sähköpostin push-toiminto pois päältä

Jos et halua älypuhelimesi tarkistavan jatkuvasti saapuvia sähköposteja, voit kytkeä sähköpostisovelluksen push-toiminnon pois päältä asetusvalikon posti, yhteystiedot, kalenterit -kohdasta. Push-toiminto kuluttaa rutkasti puhelimen akkua.

Valikosta voi määritellä aikavälin, jolloin sähköpostit tarkistetaan automaattisesti. Vielä enemmän akkua säästät, jos kytket automaattisen aikaintervallin pois päältä ja tarkistat postit manuaalisesti silloin, kun itsellesi parhaiten sopii.

4. Kytke akun prosenttinäyttö päälle

IPhone ilmoittaa akun varauksen akkupalkkina tai numeraalisesti. Jälkimmäinen kertoo paremmin oleellisen tiedon akun varauksesta. Voit kytkeä näytön päälle asetusten akkuvalikosta, kohdasta "akku prosentteina".

5. Kytke paikannuspalvelu pois turhista sovelluksista

IPhonen asetusvalikon kohdasta tietosuoja --> sijaintipalvelut voit määritellä, mille sovelluksille annetaan lupa käyttää paikannusta. Lupa kannattaa poistaa sovelluksilta, jotka eivät sitä tarvitse. Tällaisia ovat sovellukset, joiden paikannusominaisuudesta ei ole sen kummempaa hyötyä käyttäjälle. Voit myös määritellä, että sovellus saa paikantaa vain silloin, kun sovellusta käytetään.

Lue myös:

    Uusimmat