5 paikkaa joita ei paraskaan kodinhoitaja muista aina siivota

Olet varmasti hyvä kodinhoitaja, joka pesee lattiat ja pinnat säännöllisesti. Mutta on muutama paikka, jotka jäävät hyvältäkin kodinhoitajalta huomaamatta.

Harvemmin pestävistä kohdista kannattaa pitää mielessään listaa, milloin ne on viimeksi pesty. 

Muista pestä myös nämä

Hammasharjanpidike

Oletko koskaan kurkannut hammasmukin pohjalle, kannattaisi. Sinne kerääntyy helposti hammastahnan jäämiä ja bakteereja, jotka voivat jopa homehtua. Pese pidike astianpesuaineella. Huuhtele hammasmuki tai hammasharjateline kuumalla vedellä. Käytä pulloharjaa apuna ahtaita kohtia pestäessä.

Roska-astia

Vaikka käyttäisitkin roska-astiassa roskapusseja, täytyy sinun pestä roska-astia aina silloin tällöin. Joka kerran, kun tyhjennät roskista, huuhtele astia. Pese astia vielä väkiviinaetikalla.

Kännykkä

Mietitkö koskaan mihin kaikkeen kosket päivän mittaan? Ja kaiken tämän jälkeen kosket kännykkääsi samoilla käsillä. Pyyhki kännykkä ja johdot vedellä, jossa on 40% isopropyylialkoholia (saa apteekista). Kostuta vanupuikko isopropyylialkoholi/vesi sekoituksella ja käy vielä puhelimen näppäimet, mikrofoni ja muut pienet kolot läpi. Puhdista myös kodin kaikki kaukosäätimet samalla tavalla.

Kankainen kauppakassi

On hienoa, että käytät ympäristöystävällisiä kankaisia kauppakasseja, mutta milloin viimeksi pesit kassin? Tee kassille desinfioiva suihke, jota voi käyttää jokaisen kauppakäynnin jälkeen. Sekoita suihkepulloon 0,5 dl väkiviinaetikkaa ja 3 dl vettä.

Ilmastointiaukot

Muista puhdistaa ilmastointiventtiilit myös aika ajoin. Jos kotonasi on ilmanvaihtokone, vaihda suodattimet säännöllisesti pari kertaa vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat