5 myyttiä litteästä vatsasta: Ethän usko näitä?

Onko vatsanseutu ongelma-alueesi, kun kyse on bikinikunnosta? Ota selvää, millaiset arkiset valinnat auttavat saavuttamaan haaveet timmistä vatsasta!

Moni haaveilee seksikkäästä, litteästä vatsasta usein varsinkin kesäisin, mutta totuus on se, että sen eteen joutuu yleensä tekemään hurjasti töitä. Oikotietä onneen ei timmin vatsan kohdalla yksinkertaisesti ole, mutta moni uhraa energiaansa aivan vääriin seikkoihin saavuttaakseen haaveet litteästä vatsasta. Pidä huoli, ettet sorru viiteen yleiseen uskomukseen – ja keskityt jatkossa oikeisiin seikkoihin tavoitellessasi entistä timmimpää vartaloa.

1. Mitä enemmän vatsalihaksia, sitä litteämpi vatsa

Se, että tekee hurjastikin vatsalihaksia, ei johda timmiin vatsaan ja vatsalihasten näkymiseen, jos vatsanseudulla on rasvaa. Jos haaveena on litteämpi vatsanseutu, ei kannata uskotella itselleen, että rasva katoaa tekemällä vatsalihaksia, sillä vatsalihasten harjoittaminen vahvistaa lihaksia, ei kadota rasvakerrosta. Hoikemmasta vatsasta haaveilevan tulisi siksi ensisijaisesti keskittyä rasvanpolttoon.

2. Jos jättää aterioita välistä, vatsa hoikistuu

Moni laihdutuksessa useaan otteeseen epäonnistunut erehtyy pitämään nälkäkuuria, kun bikinikunnon tavoittelemisessa tulee kiire. Kehonsa näännyttämisen sijaan hoikemman olemuksen toivossa olisi tärkeämpää ajatella aineenvaihduntaa, joka hidastuu silloin kun elimistö ei saa riittävästi ravintoa. Tästä syystä säännöllinen ateriointi on nääntymyksen sijaan oikea askel kohti litteämpää vatsaa.

3. Laihdutuspillerit auttavat litteän vatsan saavuttamisessa

Moni laihdutuspilleribrändi takaa, että pillereitä nauttimalla on mahdollista saada entistä litteämpi vatsa. Totuus on kuitenkin se, että tehokkaampi tapa bikinikunnon saavuttamiseen on liikunta.

4. Laihdutusvalmisteet takaavat nopeat tulokset

Tänä päivänä tarjolla on paljon erilaisia laihdutusvalmisteita, joita on tarkoitus käyttää ateriankorvikkeina. Harva tulee ottaneeksi huomioon, että laihdutusvalmisteita nautittaessa aterioiden sijaan näläntunne voi kasvaa sietämättömäksi. Tästä syystä moni keskeyttää dieetin. Laihdutusvalmisteissa on usein myös hurjasti piilosokeria – joka ei tietenkään edesauta tavoitteen toteutumista.

5. Mitä vähemmän hiilihydraatteja, sitä litteämpi vatsa

Hiilihydraattien välttely on nykyään yksi vallitsevista laihdutustrendeistä ja moni ajattelee, että litteästä vatsasta on turha edes haaveilla, jos hiilihydraatteja tulee nautittua paljon. Olisi kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että laihdutuksen aikanakin suositellaan syötävän hiilihydraatteja – eikä niiden nauttiminen suinkaan sulje pois unelmaa timmimmästä vatsasta.

Lähde:

Lue myös:

    Uusimmat