5 askelta parempaan senioriseksiin

Iän myötä seksielämä yleensä paranee, kun lapset ovat muuttaneet kotoa ja pariskunta voi rentoutua ja nauttia toisistaan ilman häiriöitä. Pienellä luovuudella ja keskustelulla voit kuitenkin saada rakkauselämästäsi vieläkin paremman.

1. Kommunikointi on avain todelliseen läheisyyteen

Koska keho muuttuu vanhemmalla iällä, on tärkeää kertoa ajatuksistaan, tunteistaan, peloistaan ja haluistaan kumppanilleen. Rohkaise siis puolisoasi keskusteluun. Kommunikaation kehittäminen auttaa teitä tuntemaan olonne läheisemmiksi ja tekee seksistäkin nautinnollisempaa. Ole myös avoin kumppanisi ideoille. Eläkevuosina on enemmän aikaa ja vähemmän häiriötekijöitä, joten silloin on hyvä tilaisuus myös luovuudelle ja intohimolle. Joskus jopa pelkkä seksistä puhuminen voi saada olon seksikkääksi.

2. Ajattele rakastelua uudella tavalla

Vanhemmiten kaikki rakasteluasennot eivät ehkä enää tunnu niin mukavilta kuin aiemmin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko aktiviteetista pitäisi luopua. Kokeikaa eri asentoja, jotta löytäisitte kumppaninne kanssa teille kummallekin sopivan. Jos erektiohäiriöt vaivaavat, nainen päällä -asento voi toimia parhaiten, koska jäykkyys ei ole siinä niin ensisijaista.

Laajenna seksuaalisuuttasi myös yhdynnän ulkopuolelle: toisen sylissä piteleminen ja halaaminen, herkkä koskettelu, suutelu ja hieronta ovat myös keinoja jakaa intohimoisia tunteita. Toiselle voi antaa nautintoa myös koskettelemalla suulla ja käsillä.

3. Pidä mielesi ja kehosi terveenä

Jos kuntoilet säännöllisesti ja syöt terveellisesti, tunnet olosi hyväksi ja näytät paremmalta itsesi ja kumppanisi silmissä. Terve keho auttaa sinua nauttimaan seksistä olitpa sitten minkä ikäinen tahansa. Syö runsaasti hedelmiä ja käytä vain vähän alkoholia. Liian suuri määrä alkoholia laskee sekä miesten että naisten seksuaalista suorituskykyä.

Pysy myös liikuntasuunnitelmassa, joka sisältää venyttelyä, sydämelle tärkeää aerobista liikuntaa ja voimaharjoittelua. Älä myöskään unohda aktiivisen mielen tärkeyttä: tee asioita, jotka herättelevät älyä ja mielikuvitusta. Elämästä nauttiva seniori on seksikäs!

4. Hoida asiat kuntoon lääkärissä

Sairaudet ja lääkkeet saattavat vaikuttaa aikuisen seksuaalisuuteen - iästä riippumatta. Tarkista siis asia lääkäriltäsi. Jos sinulla on seksiin liittyviä ongelmia, hae apua mahdollisimman pian. Lääkäri voi auttaa, kunhan olet valmis kertomaan asioista, jotka sinua vaivaavat.

5. Kuuntele itseäsi

Päästä viimeistään nyt irti odotuksista ja "pakko tehdä" -asioista. Jos olet nuorempana nauttinut aktiivisesta seksielämästä, ei nytkään ole syytä hiljentää tahtia ellet itse halua. Ja toisaalta, jos et ole erityisen kiinnostunut seksistä, mutta haluat säilyttää läheisyyden kumppanisi kanssa, kerro haluistasi ja löytäkää yhdessä tapoja, jotka miellyttävät teitä kumpaakin.

Mihin aikaan päivästä olet virkeimmilläsi? Se on hyvä aika myös toteuttaa seksuaalisuuttasi. Jos tunnelmaan pääseminen kestää nykyään kauemmin, "aloittakaa" rakastelu romanttisella illallisella tai aamupalalla. Lukekaa yhdessä romanttista kirjallisuutta tai runoja, pitäkää toisianne kädestä, kosketelkaa ja älkää ujostelko sanoa, että rakastatte toisianne. Yhdyntöjä voi olla harvemmin kuin ennen, mutta läheisyys ja rakkaus ovat välillänne edelleen olemassa.

Lähde: About.com Senior Living

Lue myös:

    Uusimmat