5.2.2002 Evässalaatti ja -juoma

kypsää täysjyväriisiä, -pastaa, kauraa tai ohraa
kypsää parsakaalia
kypsiä papuja tai muita kasviksia
kypsää lihaa, kalaa tai kalkkunaa
salaatinkastiketta
yrttejä
rapeaa salaattia
paprikaa tai tomaattia

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2
1. Voit valmistaa evässalaatin jo edellisenä iltana jääkaappiin. Riisi- ja pastasalaatit paranevat, kun ne saavat marinoitua ja mehevöityä. Kun käytät viljatuotetta salaatin joukossa, voit halutessasi jättää eväsleivät pois.
2. Valitse kasvikset ja liha- tai kala esim ilta-aterian rippeistä tai keitä ne varta vasten salaattiin.
3. Sekoita keskenään pasta tai muu vilja, parsakaali, pavut tai muut kypsät kasvikset, kinkku tai kalkkuna. Lisää salaatinkastiketta, yrttejä ja muita mausteita ja sekoita hyvin. Kaada eväsastiaasi.
4. Jos käytät savukalaa, lisää se salaatin päälle. Nosta myös salaatinlehdet ja/tai tomaattilohkot salaatin päälle ja sekoita ne vasta kun syöt salaatin. Säilytä salaatti kylmässä ennen syömistä.

Eväsjuoma

2 dl maitoa, jogurttia, piimää tai mehua
2 rkl leseitä tai alkioita
½ - 1 dl marjoja tai hedelmäpaloja

1. Sekoita kaikki aineet saauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Vehnä-, kaura- tai ruisleseet tai alkiot turpoavat muutamassa tunnissa vatsaystävällisiksi. Juoma virkistää ja pitää näläntunteen poissa.

Lue myös:

    Uusimmat