4 syytä, miksi mies jättää – vaikka olisikin kiinnostunut sinusta

3:00

”Se ei johdu sinusta, vaan minusta” -selitys pitää joskus paikkansa.

Milloin avioliitto on järkevää lopettaa? Parisuhdekouluttaja kertoo yllä olevalla videolla yhden syyn, jonka vuoksi olisi aina erottava.

Tulitko jätetyksi, muttet oikein tiedä miksi? Jos syvällisen itsetutkiskelunkin jälkeen eron syy tuntuu epäselvältä, kannattaa katse kääntää mieheen itseensä. Aina syy ei nimittäin ole suhteen jätetyksi tulleessa osapuolessa.

1. Hän haluaa maata muiden kanssa

Jos mies jättää ilman pätevän oloista syytä, syy saattaa olla hänen tarpeessaan harrastaa seksiä muidenkin kuin seurustelukumppaninsa kanssa. Vaikka seksi olisi suhteessa tajunnanräjäyttävää, ei se välttämättä riitä miehelle, joka toivoisi enemmän seksiseikkailuja. 

Ero lieneekin parempi vaihtoehto kuin petetyksi tuleminen.

2. Hän ei luota sinuun

Oli syy luottamuspulaan sitten lapsuuden traumoissa tai aiemmin päättyneessä parisuhteessa, sen varassa ei parisuhteessa pitkälle pötkitä. Vaikka luottamisongelmat eivät liittyisi kumppaniin, kokevat jotkut olevan helpompaa lähteä suhteesta kuin yrittää rakentaa kantavaa luottamussuhdetta.

3. Hän pelkää ystäviäsi

Mies voi pelästyä naisystävänsä ystäviä, sillä saattaa esimerkiksi pelätä heidän valtaansa. Entä jos kumppanin ystävät eivät pidäkään miehestä itsestään ja puhuvat hänestä pahaa selän takana? Vahvat ystävyyssuhteet saattavat aiheuttaa kolauksen heikolle itsetunnolle, mutta ystävistä ei seurustelusuhteen vuoksi ole syytä luopua.

Vika voi löytyä myös miehen ystävistä. Jos he yrittävät osaltaan saada miehen ajattelemaan, ettei uusi naisystävä ole tälle se oikea, voi mies jättää kumppanin, josta muuten pitäisikin.

4. Hänellä on eri arvot

Kestävä ja onnellinen liitto on vaikea saavutettava, jos pariskunnan osapuolet eivät jaa samoja arvoja. Päinvastaiset mielipiteet voivat aiheuttaa tulisia riitoja ja tulehduttaa pidemmän päälle kumppanien välisen keskustelukulttuurin. Jos suhteella ei näe tulevaisuutta, on se luonnollista haluta lopettaa.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja