4 niksiä: Näin raikastat haisevat pyyhkeet

Pääse eroon pyyhkeiden pahasta hajusta yksinkertaisin keinoin.

Lämpimän suihkun jälkeen ei tee mieli kuivata itseään pahalta tuoksuvaan pyyhkeeseen. Haju voi olla todella luotaantyöntävä ja se syö rentouttavan suihkun puhdistavaa vaikutusta.

Tähän ongelmaan on kuitenkin helppoja ratkaisuja. Lue BrightNestin vinkit!

Huomioi: Älä jätä pyyhkeitä lojumaan märkinä. Jotta seuraavat vinkit toimisivat, on tärkeää, että pyyhkeet kuivataan välittömästi pesun jälkeen.

1. Etikka

Myskiset, haisevat pyyhkeet eivät sovi pestäväksi muiden pyykkien kanssa, joten laita ne keskenään pesukoneeseen. Lisää 2,4 desilitraa etikkaa, mutta ei pesu- tai huuhteluainetta, ja pese pyyhkeet kuumimmalla mahdollisella asetuksella. Etikka tappaa kaikki pyyhkeissä lymyilevät bakteerit. Jätä sitten pyyhkeet pesukoneeseen ja pese uusi kierros lisäten normaalin määrän pesuainetta. Älä lisää koneeseen muita vaatteita.

2. Ruokasooda + etikka

Laita pyyhkeet – ja vain pyyhkeet – pesukoneeseen ja lisää sinne 0,6 desilitraa ruokasoodaa. Pese pyyhkeet kuumimmalla asetuksella. Toiselle pesukierrokselle laita mukaan 2,4 desilitraa etikkaa.

3. Käsipyyhkeet mikroon

Jos haiseva pyyhkeesi on käsi- tai keittiöpyyhe, kostuta se ja laita mikroon 30 sekunniksi. Mikron kuumuus tappaa bakteerit. Anna pyyhkeen jäähtyä mikrossa noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois, jotta vältyt näppiesi palamiselta.

Eikö mikään näistä vinkeistä toiminut? Jos pyyhkeissä on edelleen hajua ja hometta, syy voi löytyä pesukoneestasi – erityisesti, jos se on edestä täytettävää mallia. Laita koneeseen 4,8 desilitraa etikkaa ja pese kone tyhjänä kuumimmalla asetuksella. Näin bakteerit kuolevat pesukoneestasi.

4. Tupla-annos pesuainetta

Joskus bakteerien hävittämiseen riittää lisämäärä pesuainetta. Laita edelleen pelkät pyyhkeet pesukoneeseen ja pese normaalilla määrällä pesuainetta. Pese pyyhkeet heti perään uudelleen, edelleen normaalilla määrällä pesuainetta. Älä käytä huuhteluainetta, sillä siitä saattaa jäädä jäänteitä pyyhkeisiin, jolloin niistä tulee vähemmän imukykyisiä.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat