Mainos

4 hyvää syytä hypätä sänkyyn treenin jälkeen – "kenties elämäsi parasta seksiä"

Vaikka hikitreenin jälkeen ei ensimmäisenä tulisi seksi mieleen, ei ideaa kannata tyrmätä.

Seksille on harvoin mitään huonoa aikaa, hyviä puolia löytyy niin illan petijumpasta kuin aamuisesta seksisessiostakin. Mutta entäpä treenin jälkeen? Miehille suunnattu Men's Health -sivusto kysyi asiantuntijalta, miksi vällyjen väliin kannattaisi hypätä hikisen urheilusuorituksen jälkeen.

Urologi ja seksuaaliterveyden asiantuntija Jamin Brahmbatt suosittelee miehille treenin jälkeistä seksiä.

– Treenien jälkeen saatat olla hikinen, mutta sen vuoksi ei kannata vältellä kenties elämäsi parasta seksiä, hän toteaa.

Brahmbatt kertoo neljä syytä, joiden vuoksi hän suosittelee urheilun jälkeistä petisessiota miehille.

1. Hormonit käyvät jo kierroksilla

Libido käy kierroksilla treenien jälkeen, ja sille on syynsä. Brahmbattin mukaan treenin jälkeen hyvää oloa tuottavia hormoneja, kuten adrenaliinia ja dopamiinia, on aiempaa enemmän.  Jopa testosteronin tuotanto lisääntyy tunnin sisällä treenistä.

Tutkimukset osoittavat, että myös naisilla, joilla on korkeammat testosteronitasot, on suuremmat seksihalut.

2. Erektio voi olla jopa vahvempi

Hyvä treeni lisää veren virtausta jokaiseen kehon kolkkaan, myös intiimialueille. Brahmbattin mukaan tämä voi merkitä vahvempaa erektiota.

Asiantuntija huomauttaa kuitenkin, että vauhdikkaampi verenkierto voi merkitä myös normaalia nopeammin saapuvaa orgasmia, joten seksikumppania kannattaa huomioida entistä paremmin. 

Paras aika napata treenin hyödyt seksiin on 15–60 minuuttia urheilusuorituksen jälkeen.

3. Saatat polttaa vielä enemmän kaloreita

Seksi ei ole korvike treenille, niin tehokasta se ei ole. Mutta jos haluat treenin jälkeen polttaa kaloreita vielä minimaalisesti tai jos kaipaat vielä yhtä tekosyytä treenin jälkeiselle ponnistelulle, voit selittää seksin tarvetta tällä.

Brahmbattin mukaan kaloreita saattaa mahdollisesti palaa 1–4 kaloria jokaista seksiminuuttia kohden. Erään vuonna 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan yksi seksikerta polttaa keskimäärin 100 kaloria.

4. Saatat olla haluttavampi kuin yleensä

Erään sveitsiläisen biologin Claus Wedekindin suorittaman tutkimuksen mukaan naiset ovat kiinnostuneempia miehistä, jotka haisevat hieman. Vuonna 2013 suoritetun jatkotutkimuksen mukaan vaikutus lisääntyy, jos miehen hiessä on enemmän testosteronia.

Voi siis olla, että nainen haluaa miestä treenin jälkeen enemmän. Tosin täysin märkänä hiestä nainen tuskin haluaa sinua sänkyynsä, joten jos suihkuun ei ole aikaa, pyyhi edes pahimmat hiet pois. Kuntosalilta mukaan tarttuu myös bakteereja, joten pikaiset pyyhinnät ovat tarpeen.

Ennen seksiä kannattaa napata myös pieni välipala, ettet nuudu kesken kiihkeimmän hetken.

Lähde:  Men's Health

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.