4 hehkutettua energiapommia: Virtaa lihaksille vai turhia sokereita?

Moni ruokia mainostetaan energiaa tuoviksi ihmepommeiksi, mutta vastaako totuus niiden mainetta?

Punajuurimehu

Punajuurimehussa on runsaasti nitraatteja, jotka parantavat verenvirtausta ja vähentävät lihasten hapentarvetta rasituksen aikana. Erään brittitutkimuksen mukaan ne treenaajat, jotka joivat punajuurimehua, jaksoivat liikkua 16 prosenttia pidemmän ajan. Helpotkin liikunnalliset suoritukset, kuten kävely, sujuivat vaivattomammin, kun punajuurimehua juotiin kaksi kuppia päivässä.

Chia-siemenet

Huhutaan, että muinaisissa mayalais- ja atsteekkikulttuureissa syötiin chia-siemeniä piristymisen toivossa. Vaikka ne eivät olekaan ihan sellaisia taikasiemeniä kuin sanotaan, ne sisältävät proteiinia, rasvaa, hiilihydraatteja, kuitua ja rautaa, joten ne ovat kyllä hyvä lisä terveelliseen ja piristävään ruokavalioon.

Acai-marjat

Acai-marjojen sekä niistä saatavan mehun antioksidantit saattavat epäsuorasti avustaa kehon energiantarpeessa suojaten sitä vapaiden radikaalien tuhoilta. Suojaavia antioksidantteja löytyy kuitenkin myös muista kirkkaan värityksen omaavista hedelmistä ja vihanneksista, joten on hyödytöntä keskittyä vain yhteen.

Kookosvesi

Nestemäiset kilokalorit ovat salakavalia ja kookosveden sisältämä sokeri saattaa johtaa väsymykseen verensokerin vaihtelujen takia. Siispä asiantuntijat suosittelevatkin tavallista vettä kookosveden sijaan.


(MTV3)

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja