37 maalia kahdeksaan peliin! Jokereiden Lauri Marjamäki suitsutti omiaan: "Kypsyyttä pelata johtoasemassa"

Jokerti kaatoi Metallurg Magnitorgorskin jääkiekon KHL:ssä keskiviikkona maalein 5-3. Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa kypsyyteen ja uskomattomaan maalintekotahtiin.

Jokerit jatkoi pisteputkeaan myös keskiviikkona. Suomalaisjoukkue on voittanut kuluvalla kaudella kahdeksasta ottelusta seitsemän ja ollut pisteillä jokaisessa väännössä. Otteluissa on myös riittänyt maaleja, mistä päävalmentaja Lauri Marjamäki voi vain iloita.

– Onhan se poikkeuksellinen määrä, että olemme tehneet kahdeksassa pelissä 37 maalia. Se on kovaa luokkaa. Näistä pitää osata nauttia.

Marjamäen mukaan maalit ovat jakautuneet kaikkien kejtujen kesken, joten kenelläkään ei ole liian suurta tulosvastuuta.

– On poikkeukselliusta, että jokainen ketju on tehnyt 4-5 maalia tässä vaiheessa kautta. Voi mennä joskus kymmenen peliä, ettei tule onnistumisia.

Keskiviikkona ottelun avauserä päättyi tasaisesti 1-1, mutta toinen erä oli jälleen Jokereiden iskun paikka. Isännät iskivät kolme maalia, eikä vierasjoukkue toipunut tehoerästä.

– Meillä on kypsyyttä pelata johtoasemassa. Tykkäsin kovasti kolmannesta erästämme. Iso voitto joukkueelle. Olemme menossa oikeaan suuntaan.

Magnitogorsk kavensi pelin kolmannessa erässä 3-4:ään, mutta Jokerit kuittasi tilanteen äkkiä tekemällä illan viidennen maalinsa. Vahva ote peliin miellyttää Marjämäkeä.

– Vaikka vastustaja tuli maalin pähään, se ei hetkauttanut meitä, vaan kuittasimme uudestaan. Olemme parantaneet tasapainoamme pelissä. Se kertoo kypsyydestä.

Jokerit pelaa perjantaina viikon kolmannen kotiottelunsa, kun Avtomobilist Jekaterinburg saapuu Helsinkiin. Perjantaina vierasjoukkue ei ole hävinnyt kauden aikana otteluakaan.

– On hienoa saada Idän paras joukkue vastaan. Peli on syyskuun finaali – se on hienoa pelata kotihallissa ja kotiyleisön edessä, Marjämäki tunnelmoi.