35 vuotta nuoremmasta Kay-rakkaastaan eronnut Renny Harlin: "Viestittelemme ja soittelemme joka päivä"

4:37
Renny Harlin herkistyi kyyneliin SuomiAreenan lavalla

Hiljattain eronnut ohjaaja Renny Harlin ei pääse palaamaan Pekingin-kotiinsa Kiinassa jylläävän koronaviruksen takia.

Torstaina oli monta syytä juhlaan, kun suomalaisen elokuvan kermaa kokoontui Helsingin Tennispalatsiin Se mieletön remppa -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan. Samalla kertaa juhlittiin nimittäin tuottaja Markus Selinin 60-vuotissyntymäpäiviä ja Solar Filmsin 25-vuotissyntymäpäiviä.

Juhlahumussa oli mukana myös nykyisin Kiinassa asuva ohjaaja Renny Harlin. Harlin kertoi aiemmin tänä talvena Ilta-Sanomien haastattelussa eronneensa 35 vuotta itseään nuoremmasta kiinalaisesta Kay-rakkaastaan.

Ohjaaja vahvisti MTV Uutisten haastattelussa torstaina, että ennen joulua yhdessä tuumin eroon päätynyt ex-pari on yhä hyvissä väleissä. He ovat Harlinin mukaan tekemisissä päivittäin.

– Ollaan superhyviä kavereita. Viestittelemme ja soitelemme joka päivä, ja työskentelemme yhdessä, ohjaaja kertoi hyväntuulisena.

Kay on koulutukseltaan kirjallisuuden maisteri ja työskentelee Harlinin yrityksessä elokuva- ja tv-tuotannon parissa.

– Hän on niin nuori, että hänen täytyy löytää oma juttunsa. Minusta ei ollut oikein, että hän elää minun varjossani ja keskittyy minun tukemiseeni. Hän on eritäin lahjakas ja fiksu, joten tahdon, että hän pystyy luomaan oman juttunsa.

Myös Harlinin koti on yhä Kiinassa. Tällä hetkellä Pekingiin ei kuitenkaan ole asiaa Kiinassa riehuvan koronaviruksen takia.

– Tällä hetkellä en voi olla siellä koronaviruksen takia. Nyt täytyy vain odottaa, katsoa ja toivoa, että se saadaan hallintaan pian. Koti seisoo tyhjänä ja firma seisoo tyhjänä, ohjaaja harmittelee.

– Ihmiset tekevät töitä kotona ja kadut ovat aika autiot jopa Pekingissäkin, jatkaa Harlin, ja paljastaa viettävänsä kevään Los Angelesissa.

– Heti kun on mahdollista palata Kiinaan, palaan sinne. Mutta se nähdään seuraavien viikojen tai kuukausien aikana.

Arkielämä Kiinassa ei juuri poikkea siitä, millaista elämä olisi missä tahansa muuallakin. Ohjaajan arkea hallitsevat työnteko ja terveelliset elämäntavat.

– Ylös aamulla neljän-viiden aikaan ja salille. Sitten töitä koko päivä. Lisäksi käyn leffassa ja syömässä ystävien kanssa, hän kuvailee normaaleja päiviään.

Kiinassa Harlin viihtyy, koska siellä häntä ei tunnisteta kadulla niin herkästi.

– Kiina on niin iso paikka, että saan olla siellä anonyymi ihan eri lailla kuin Suomessa tai Los Angelesissa. Tunnen vapautta siellä enemmän kuin missään muualla.

Harlin paljasti myös, että illan elokuvan teemana ollut remontointi sujuu häneltä mainiosti.

– Tykkään tehdä omilla käsillä hommia, esimerkiksi maalata seiniä tai korjata kaappeja. Vasara ja ruuvimeisseli ovat aina pysyneet kädessä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja