Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

300 miljoonaa purkkia 60 vuodessa – tämä suosikkiruoka menee edelleen kaupaksi!

Julkaistu 21.02.2012 12:45(Päivitetty 11.02.2013 12:48)

Tämä on yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Helppo valmistaa ja superherkullinen!Tilastojen mukaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myydään noin 40 prosenttia koko vuoden hernekeiton myyntimäärästä. Perinteinen purkkihernekeitto on ollut suomalaisten suosikki jo kymmenien vuosien ajan.

Suomalaiseen laskiaisperinteeseen kuuluu tunnetusti hernekeitto. Laskiaisen ja hernekeiton yhdistelmä liittyy katolilaisiin perinteisiin ja paastonajan aloittamiseen. Laskiaistiistaina nautittiin tuhtia kuitu- ja proteiinipitoista hernekeittoa ennen 40 päivän paaston alkamista.

Ruokaherneet sisältävät paljon kuitua, proteiinia ja A-vitamiinia. Kasvissyöjät saavat herneistä elimistölle välttämättömiä aminohappoja.

Pitkät perinteet Suomessa

Hernekeitto on suomalaisille vahvasti kansallisruokaa. Laskiainen on myös suomalaisten hernekeittovalmistajien suurinta sesonkiaikaa. Suomalaiset ostavat hernekeittoa vuoden aikana keskimäärin 3,4 kertaa. Kuten 50-luvulla myös uudella vuosituhannella suomalaiset maustavat hernekeittonsa yleisimmin sinapilla ja sipulilla.

Jalostajan valmistamien hernekeittojen markkinaosuus on noin 89 prosenttia kaikista Suomessa myydyistä hernekeitoista. Valmistaja on tuottanut sitä tehtaallaan 300 miljoonaa purkkia 60 vuoden ajan. Kiloissa se tekee yli 150 miljoonaa kiloa hernekeittoa.

Tee hernekeittoa itse kotona: Modernit ja ylelliset hernekeitot

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Parhaat pullat ikinä! Liisa yhdisti porkkanakakun ja laskiaispullatTänään vietetään laskiaissunnuntaita – vanhasta perinteestä jäänyt jäljelle herkutteluHernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena – tiedätkö syyn?Anun kikka laskiaispullien leikkaamiseen yllättää – "Nerokasta!"Laskiaispullien yllättävät tuunausvinkit – testaa yhdeksän eri herkkutäytettä!Tiedätkö, miksi laskiaista vietetään?
LaskiainenLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Laskiainen
  • 3.3.14:32
    Laskiaispullat

    Parhaat pullat ikinä! Liisa yhdisti porkkanakakun ja laskiaispullat

  • 2.3.06:37
    Juhlapyhät

    Tänään vietetään laskiaissunnuntaita – vanhasta perinteestä jäänyt jäljelle herkuttelu

  • 27.2.15:28
    Hernekeitto

    Hernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena – tiedätkö syyn?

  • 12.02.202417:44
    Ruoka

    Anun kikka laskiaispullien leikkaamiseen yllättää – "Nerokasta!"

  • 11.02.202409:42
    Leivonta

    Laskiaispullien yllättävät tuunausvinkit – testaa yhdeksän eri herkkutäytettä!