Maailman rikkain ihminen Jeff Bezos singahti avaruuteen

Jeff Bezos lensi onnistuneesti avaruuteen! Katso kooste matkasta tästä 1:52
Jeff Bezos lensi onnistuneesti avaruuteen! Katso kooste matkasta tästä.

Maailman rikkaimman ihmisen Jeff Bezosin on määrä tehdä tänään kirjaimellisesti uusi aluevaltaus, kun hän aikoo singahtaa ensimmäiselle avaruusmatkalleen.

MTV Uutiset Live näyttää raketin lähdön suorassa lähetyksessä kello 15.55 alkaen. Pääset seuraamaan lähetystä ylhäällä olevan videon kautta.

Blue Origin -yhtiön New Shepard -raketti laukaistaan Texasista Suomen aikaa neljältä iltapäivällä. 

New Shepardin on määrä nousta korkeimmillaan 106 kilometrin korkeuteen. Avaruusmatkaajat pääsevät viettämään muutaman minuutin maan ilmakehän ja avaruuden rajana pidetyn, sadan kilometrin korkeudessa kulkevan Karmanin rajan tuolla puolen.

Toinen miljardööri, Virgin Galactic -avaruusturismiyhtiön perustanut Richard Branson ehti niukasti Bezosin edelle, kun hän teki ensimmäisen avaruusmatkansa vain reilu viikko sitten.

Avaruuteen Bransonin kannoilla

Amazonin omistajan Bezosin seurassa avaruuteen lähtevät 82-vuotias Wally Funk sekä yhtiön ensimmäinen maksava asiakas, hollantilaisteini Oliver Daemen. Funkista tulee lennon myötä kaikkien aikojen vanhin ja Daemenista nuorin avaruudessa käynyt ihminen.

Miehistön neljäs jäsen on Bezosin veli Mark Bezos.

Huutokaupassa paikan lennolla voittanut nimettömänä pysyttelevä henkilö ei pääse mukaan, vaan hän osallistuu jollekin tulevalle lennolle. Yhtiön mukaan syynä ovat aikatauluongelmat. Mysteerivoittaja maksoi avaruuslennosta 28 miljoonaa dollaria eli lähes 24 miljoonaa euroa.

Ensilennon lisäksi yhtiön tulevista suunnitelmista avaruusturismin suhteen ei tiedetä paljoakaan. Toisin kuin Bransonin Virgin Galactic, Blue Origin ei ole alkanut virallisesti myydä lippuja avaruuslennoille.

Yhtiö kertoo uutistoimisto AFP:lle haluavansa tehdä tänä vuonna vielä kaksi lentoa, ja ensi vuonna useita lisää.

Brittimiljardööri Richard Branson miehistöineen on laskeutunut avaruuslennolta Yhdysvaltain New Mexicoon 0:46
Katso video brittimiljardööri Richard Bransonin avaruuslennosta.

Lue myös:

    Uusimmat