Mainos

30 000 asuntoyhtiön kunto askarruttaa

Tuhannet asuntoyhtiöt odottavat remontteja liian kauan.

Kolme neljästä tarkastusta kaipaavasta asuntoyhtiöstä ei tiedä kiinteistönsä kuntoa. Rakennuskanta vanhenee nopeasti ja monilla voi olla edessään erittäin kallita remontteja jos korjauksiin ei ryhdytä ajoissa. Asuntojen vapaaehtoinen kuntoluokitus tulee voimaan myöhemmin keväällä, jolloin kiinteistölle annetaan arvosana sen kunnon mukaan.

Suomalaisten rivitalojen keski-ikä on 23 vuotta ja kerrostalojen noin 30 vuotta. Tarkastusta kaipaavia rivi- ja kerrostalokiinteistöjä on nelisenkymmentätuhatta. Näistä vain joka neljäs on tutkituttanut kiinteistönsä kunnon. Kolmisenkymmentätuhatta yhtiötä siis vain odottelee, ettei mitään tapahtuisi.

-Pahimmassa tapauksessa korjaukset tulevat täysin yllättäen ja se vaikuttaa sitten kaikkien asukkaiden lompakkoon, eli tulee yllättäen asumiseen lisäkustannuksia joihin ei ole voitu varautua, kertoo toimitusjohtaja Harri Hiltunen Suomen Kiinteistöliitosta.

Tarkastuksia ja remontteja voi vauhdittaa pian esiteltävä asuntojen kuntotodistus.

-Näkyvin osa tulee olemaan tietysti se, että tulee ehkä viisiportainen tähtiluokitus ja pystyy arvioimaan että onko tässä yksi-viisi tähteä, Hiltunen toteaa.

Lisäksi todistukseen tulee tiedot tulevista remonttitarpeista. Todistus on yhtiöille vapaaehtoinen ja sen lopullinen muoto esitellään huhtikuussa rakennusalan messujen yhteydessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.