3 vinkkiä sadepäivälle: Näin pidät jalat kuivina

Sadevedestä litimärät jalat ovat inhottavat, etenkin jos litimärissä sukissa pitää viettää koko työpäivä. Lue vinkit, joiden avulla jalkasi – ja kenkäsi – pysyvät kuivina!

Töihin selviytyminen kaatosateessa on pieni ihme – kenkäsi loiskahtelevat ja sukkasi ovat litimärät. Töistä selviytyminen kotiin vesilätäköiden yli pomppien on temppu sekin ja pitäisihän ne kengät saada kuiviksi seuraavaa päivää varten.

Kokeile siis seuraavia sadesään vinkkejä ja pidä jalat kuivina.

1. Sanomalehti avuksi!

Perinteiset sanomalehdet saattavat olla väistymässä verkkolehtien tieltä, mutta lehtiä kannattaa silti pitää jemmassa sadepäiviä varten. Kun tulet töistä kengät litimärkinä kotiin, rutista sanomalehteä palloksi ja laita ne märkiin kenkiisi. Kääri sanomalehteä kenkien ympäri ja kiinnitä kumilenksulla.

Joudut ehkä vaihtamaan sanomalehden muutaman kerran ennen kuin kengät ovat tarpeeksi kuivat, mutta tämä on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi kuuman ilman puhaltaminen kenkiin. Se voi nimittäin aiheuttaa kenkien kutistumista tai nahan halkeilua.

2. Pakkaa mukaan varasukat

Vaikka jalassasi olisivat kumisaappaat, ei ole takeita, että sukkasi eivät kastuisi. Jos aamulla ulos katsoessasi huomaat sadepilvet, kannattaa laukkuun heittää pari kuivia sukkia – varmuuden varuiksi.

3. Hedelmäpussiniksi

Mitä tehdä, jos ulkona sataa kaatamalla ja kaikki sukat jaloissasi olevia lukuunottamatta ovat likaisina pyykkikorissa eikä varasukkaparia ole? Livauta sukkien päälle hedelmäpussit ja sitten vasta kengät. Vaikka niksi kuulostaakin hassulta, ainakin sukkasi pysyvät kuivina kenkien kastuessakin.

Osittainen lähde: Business Insider

Miten ukkonen syntyy? Katso video!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lue myös:

    Uusimmat