Mainos

3 kysymystä, jotka sinun tulisi esittää itsellesi ennen jokaista suurta ostosta

Men’s Health -lehti listasi kolme tärkeintä kysymystä, jotka jokaisen kannattaisi kysyä itseltään ennen ostopäätöksen tekemistä.

1. Haluatko sen vielä tulevaisuudessa?

Ennen kuin teet hintavan ostoksen, odota viikko jokaista sataa euroa kohti. Jos tuote maksaa 300 euroa, odota kolme viikkoa. Katso, säilyykö mielihalu.

Odottaminen kysyy mielenlujuutta, mutta samaan aikaan tuote voi siirtyä alelaariin odotusaikanasi. Jos mielihalu menee ohi, tuote ei ollut sinulle oikeasti kovin tärkeä.

2. Olisiko sinulla varaa kahteen?

Kun mielesi tekee arvokasta tuotetta, laske, onko sinulla varaa ostaa niitä kaksi.  Jos ajatus aiheuttaa sydämentykytyksiä, älä osta tuotetta. Jos tilisi ei kestä kahta kahdensadan euron veloitusta, mitä taloudellesi tapahtuu, kun jääkaappi tai auto yllättäen hajoaa? Parempi säästää tuo summa pahan päivän varalle.

3. Onko tuote työn arvoinen?

Vuodessa on 8760 tuntia. 30 000 euron vuosituloilla yhden tuntisi hinnaksi tulee 3,4 euroa. Kun haikailet kalliin television perään, kysy itseltäsi, onko se aikasi arvoinen.

Jos palkkasi on 20 euroa tunnissa, ja uusi tuote maksaa 3000 euroa, sen maksamiseen kuluu 150 työtuntia. Haluatko telkkaria niin kovasti?

Opi lisää rahasta:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.