Kasvisbruschetat
- 1 Kestileipä tai muuta rouheista leipää
- oliiviöljyä
- 2-4 valkosipulinkynttä
- Päälle:
- 1 vihreä kesäkurpitsa
- 1 keltainen kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 2 sipulia
- 8 valkosipulinkynttä
- 8 kpl pieniä tomaatteja tai pari isoa tomaattia kuutioina
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- 3-4 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tarjoiluun
Kuutioi kasvikset ja nosta ne uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippurirouhetta. Paahda kasviksia grillivastuksen alla 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman saaneet väriä ja pehmenneet. Pari minuuttia ennen kuin otat kasvikset uunista, nosta oliiviöljyllä ja valkosipulilla hierotut kestileipäviipaleet kasvisten päälle. Anna leipien paahtua pinnalta. Nostele kasvikset leipien päälle ja tarjoile. Pirskottele valkoista balsamiviinietikkaa kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua. Voit paahtaa leivät myös etukäteen ja nostaa kuumat kasvikset jäähtyneiden leipien päälle.