29.8. Kasvisbruschetat ja tyrnipiirakka

Kasvisbruschetat

  • 1 Kestileipä tai muuta rouheista leipää
  • oliiviöljyä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • Päälle:
  • 1 vihreä kesäkurpitsa
  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 2 sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 8 kpl pieniä tomaatteja tai pari isoa tomaattia kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 3-4 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tarjoiluun

Kuutioi kasvikset ja nosta ne uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippurirouhetta. Paahda kasviksia grillivastuksen alla 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman saaneet väriä ja pehmenneet. Pari minuuttia ennen kuin otat kasvikset uunista, nosta oliiviöljyllä ja valkosipulilla hierotut kestileipäviipaleet kasvisten päälle. Anna leipien paahtua pinnalta. Nostele kasvikset leipien päälle ja tarjoile. Pirskottele valkoista balsamiviinietikkaa kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua. Voit paahtaa leivät myös etukäteen ja nostaa kuumat kasvikset jäähtyneiden leipien päälle.

Tyrnipiirakka

  • 1 pkt valmista kauramurotaikinaa tai itse tehty pohja
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 prk Bulgarian jogurttia
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 l tyrnimarjoja

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle. Murskaa tyrnimarjoja hieman sokerin kanssa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 45 min-1 h riippuen piirakkavuoan syvyydestä. Korkeampi ja halkaisijaltaan pienempi vuoka tarvitsee pidemmän kypsymisajan kuin matala ja laakeampi piirakka.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat