27-vuotiaana kuollut Jasmin Voutilainen puhui avoimesti ulkonäköpaineista ja masennuksesta – "Heitän just nyt hanskat tiskiin enkä jaksa enää"

Näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut 27-vuotiaana. Hänet tunnettiin erityisesti Salatut elämät -sarjasta, jossa hän näytteli Aino Kaukovaaraa.

Näyttelijäuransa hän aloitti vuonna 2014 Salkkareiden spin off -elokuvasta Nightmare 2. Vuonna 2015 hän näytteli spin off -sarjassa Satula.

Marraskuussa 2021 Voutilainen kertoi MTV Uutisille nauttivansa Aino Kaukovaaran roolin näyttelemisestä, koska roolihahmo oli vastakohta hänestä itsestään.

– Ihmiset kyselevät toisinaan, että olenko samanlainen kuin roolihahmoni. En ole, tämä on vain käsikirjoitettua draamaa, Voutilainen kertoi tuolloin antamassaan haastattelussa.

Voutilainen osallistui vuonna 2015 Martina ja hengenpelastajat -ohjelmaan.

Vuonna 2017 hänet kruunattiin Miss Helsinki -kisan ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

Täynnä arvostelua

Viihteen lisäksi Voutilainen nosti tärkeitä aiheita esille Instagramissa. Hän puhui avoimesti ulkonäköpaineista ja nettikiusaamisesta. Alkuvuonna hän kertoi sairastavansa masennusta.

– Tsemppiä kaikille ketkä käy samaa läpi. Ei se helpota vielä tänään, tuskin huomennakaan, mut lupaan sulle ja itselleni, et jonain päivänä helpottaa, kunhan vaan jaksaa taistella ja yrittää pitää kiinni edes joistain pienistä asioista, joista saa iloa. Ja paranemista kohti mennään, periksi ei anneta, hän kirjoitti Instagramissa.

Ulkonäköpaineista Voutilainen kirjoitti useissa postauksissa ja kertoi olevansa täynnä arvostelua.

Hän kirjoitti joutuneensa nuorena koulukavereiden silmätikuksi hoikkuutensa vuoksi. Kiusaamisen vuoksi hän toivoi aina olevansa isompi.

– Nyt jostain syystä olen saanut kroppaani painoa puolen vuoden aikana n. 28-30 kg. Mun ajatukset tästä on poukkoillut tosi paljon. Yhtenä päivänä katon itteäni silleen ”waau”, kun toisena päivänä peilin edessä tyyliin itkettää. Ahdistaa kirjottaa tätä tekstiä, koska haluaisin olla niin bodypositive itteäni kohtaan, et olisin pelkästään ylpee näistä kiloista. Ja niin mä alkuun olinkin, Voutilainen kirjoitti Instagramissa.

Pidempi sairausloma

Toukokuussa 2022 Voutilainen jäi pidemmälle sairauslomalle. Sairausloman syyksi hän kertoi Instagramissa kärsineensä fyysisistä sekä psyykkisistä terveysongelmista ja eläneensä haastavimpia aikoja ikinä elämässään.

Kesäkuussa 2022 hän kirjoitti pitkän tekstin, jossa kertoi viimeiseen vuoteen mahtuneen paljon vaikeita asioita.

– Luottamusta ihmisiin ja ylipäätään koko elämään on koeteltu. Kroppa oli sanonut ittensä irti henkisen rasituksen ja jatkuvan stressin sekä ahdistuksen ja masentuneisuuden myötä, eikä lopulta edes ihan perusterveys ole ollut lainkaan itsestäänselvyys, etenkään viime syksynä tai nyt alkuvuodesta. Mietin huonoina aikoina monesti, että mä hitto heitän just nyt hanskat tiskiin enkä jaksa enää.

Voutilainen kirjoitti itkeneensä joka päivä, kunnes ei enää pystynyt edes itkemään.

Muiden tärkeiden asioiden ohessa Voutilainen kertoi avoimesti myös velkakierteestään. Hän halusi puhua asiasta toimiakseen varoittavansa esimerkkinä sekä vertaistukena.

– Kun julkisuudessa saa kuvan, että velkojen takia olet nolo tai epäonnistunut, niin sitä vähemmän siitä uskaltaa puhua ääneen. Jos pystyn auttamaan ketään tai antamaan vertaistukea kokemuksellani, niin se lämmittää sydäntä.

"Tuun aina muistamaan sut aurinkona"

Voutilainen seurusteli Love Island -sarjasta tutun Ville Toivosen kanssa.

Pari tutustui, kun valokuvaajana työskentelevä Toivonen oli ollut kuvaamassa Voutilaista.

– Jo ensi hetkestä lähtien tiesi mitä toinen ajatteli, vaikkei sanonut mitään. Tuntuu kuin olisin tuntenut Villen kauemmin, mitä todellisuudessa olen. Olemme kokeneet alle vuoden aikana niin paljon hyviä hetkiä. Nyt voin sanoa, että tämän jälkeen uskon, että se oikea on olemassa, hän kuvaili MTV Uutisille elokuussa 2020.

Pariskunta ehti olla yhdessä reilun vuoden, kun suhde päättyi eroon marraskuussa 2020.

Edesmennyttä tähteä on muisteltu päivän mittaan kauniilla sanoilla. Hänen Instagram-tilinsä on täyttynyt osanotoista someseuraajilta sekä tunnetuilta henkilöiltä.

– Jasmin, en koskaan unohda valoasi ja sitä lämpöä jolla aina kohtasit mut. Lepää rauhassa, kirjoittaa somevaikuttaja Peppi Puljujärvi.

– Jasmin, tuun aina muistamaan sut aurinkona. Lähdit aivan liian aikaisin ja en voi sanoin kuvailla kuinka pahoillani olen tästä. Läheisille voimaa. Lepää rauhassa, kirjoittaa Rosanna Kulju.

– Lepää rauhassa ihana aurinkoinen Jasmin ja valtavasti voimia läheisille, sanoo näyttelijä Johanna Puhakka.

Osanotot kirjoittivat myös muun muassa Kiira Korpi, Vilma Karjalainen, Aino Rossi ja Erika Vikman.

Kuinka hyvin tunnet työkaverisi? Sami Uotila ja Jasmin Voutilainen testaavat 8:23
Videolla Sami ja Jasmin ottavat selvää, kuinka hyvin tuntevat toisensa!

Lue myös:

    Uusimmat