23.8. Tatti- paprikapasta ja kesäkurpitsasämpylät

Tatti-paprikapasta

  • 1 l tatteja
  • 1 sipuli
  • 2 punaista paprikaa
  • 3-4 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • (loraus konjakkia)
  • parmesaanijuustoa tarjoiluun
  • Lisäksi: tuorepastaa, esim. tagliatellea

Kuutioi tatit, sipulit ja paprika. Kuullota niitä kuumassa voissa hetki, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma, loraus konjakkia ja ruohosipulia. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn tuorepastan, parmesaaniraasteen ja tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Kesäkurpitsasämpylät

  • 1 kesäkurpitsa raastettuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa
  • 3 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • n. 9-10 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa

Raasta kesäkurpitsa. Ripottele joukkoon hieman suolaa ja anna seistä noin tunnin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois. Sekoita kermaviili ja vesi. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva kuivien aineiden joukkoon ja lisää vesi-kermaviiliseos, kesäkurpitsaraaste ja siirappi. Lisää öljyä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kohota taikinaa n. 20 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Tee taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja anna kohota vielä noin puolituntia. Valele sämpylät vielä siirapilla ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat