23.2.2004 Possua sweet&sour ja paistettua riisiä (4 annosta)

Sweet & sour- kastike

1 dl ananasmehua
1 dl vettä
2 rkl soijaa
2 rkl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl inkivääriä jauheena
tai 2 tl tuoretta raastetta
2 tl perunajauhoja

Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta sekoittaen koko ajan. Tarkista makeus ja happo.

Porsaan kassler


600-700 g porsaan kassleria
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 dl korppujauhoja
suolaa ja valkopippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa kaslerista neljä reilua viipaletta. Nuiji kasslersiivut puolen sentin paksuisiksi ja pyörittele vehnäjauhoissa. Vatkaa muna ja kastele lihat huolellisesti siinä. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele lihat vuorostaan korppujauho-seoksessa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kasslersiivuja noin 4 min./ puoli.

Paistettu riisi

3 dl pitkäjyväistä riisiä
suolaa
7 dl vettä
4 kevätsipulin vartta
tai 1 dl hienonnettua ruohosipulia
öljyä paistamiseen

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja huuhtele lävikössä viileällä vedellä. Sekoita sipulin varret riisin joukkoon. Kuumenna paistinpannussa tai wokkipannussa öljyä ja paista riisit siinä miedolla lämmöllä.

Reseptit: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat