Mainos

22-vuotias nainen otti lomamatkalla hennatatuoinnin – karmeat seuraukset: "Hänellä on edelleen paljon kipuja"

Musta hennatatuointi voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion myös myöhemmin.  

Marokossa lomaileva Sophie Akis päätti hetken mielijohteesta ottaa hennatatuoinnin. Neljän punnan idea muuttui painajaiseksi, kun Akis sai vakavia palovammoja, kertoo Mirror-lehti.

Mustaan hennatahnaan on värin syventämiseksi ja kestävyyden lisäämiseksi lisätty väriaineita, kuten parafenyleenidiamiinia. Väriaineille voi herkistyä, ja vaikka näkyvää allergista reaktiota ei tulisi, tatuointi voi johtaa elinikäiseen herkistymiseen siihen lisätylle väriaineelle.

22-vuotias Turkissa asuva Akis alkoi saada oireita tuntien kuluttua tatuoinnin ottamisesta. Hänen kätensä turposivat, ja niihin ilmestyi valtavia rakkoja.

Koska Akis oli matkustamassa kotiin seuraavana päivänä, hänet vietiin vain apteekkiin, jossa hän sai "pillerin, voidetta ja siteet" käsiinsä. Turkissa Akis meni välittömästi sairaalaan, jossa hänellä todettiin allerginen reaktio. Hänelle määrättiin kortisonivoidetta ja annettiin ohjeeksi liottaa käsiä lääkärin määräämässä liuoksessa kymmenen minuutin välein kahden päivän ajan.

"Hänellä on edelleen paljon kipuja"

Akisin äiti varoittaa nyt muita lomailijoita hennatatuoinneista sanoen, ettei hetken kestävä ihokuva ole karmivien rakkojen arvoinen.

– Hänellä on edelleen paljon kipuja. Oloni on kamala hänen vuokseen, äiti kuvaa tytärtään.

Musta hennatatuointi voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion myöhemmän hiustenvärjäyksen yhteydessä. Siksi värjäämistä ei suositella henkilöille, jotka ovat joskus ottaneet mustan hennatatuoinnin.

Turvallisempi vaihtoehto mustalle hennalle on luonnonhenna. Luonnonhenna on vaaleampaa, ja sen väri vaihtelee vihertävänruskeasta ruskeaan.

 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.