21-vuotias Mitte on Temptation Island Suomi -ohjelman ensimmäinen transsukupuolinen osallistuja – "Suoraan sanottuna melkein pelotti"

4:33
Temptation Island -juontaja Sami Kuroselle ropisee palautetta kohusarjasta - törmäsi somessa melkoiseen yllätykseen

Vantaalainen Mitte on ensimmäinen transsukupuolinen osallistuja Temptation Island Suomi -ohjelman historiassa. Hän lähti Leville testaamaan suhdettaan kumppaninsa Sonyan kanssa.

Temptation Island Suomi -ohjelman yhdeksäs tuotantokausi on formaatin historiassa ensimmäinen, joka on kuvattu talvisissa maisemissa Suomen Lapissa. Leville parisuhdettaan lähtivät kolmen muun pariskunnan kanssa testaamaan 20-vuotias Sonya ja 21-vuotias Mitte Vantaalta. 

Mitte on Suomen Temppari-historiassa ensimmäinen transsukupuolinen osallistuja. Hän myönsi ohjelman pressipäivänä, että häntä jännitti ennakkoon kovasti, miten muut ottavat hänet vastaan.

– Totta kai se jännitti. Suoraan sanottuna melkein pelotti, Mitte tunnusti MTV Uutisille.

Vastaanotto miesten resortissa oli kuitenkin lämmin. 

– Se meni juuri niin kuin pitikin, ja se tuntui hyvältä, hän kiitteli jälkikäteen ja totesi, ettei asiasta tehty isoa numeroa.

Temppareiden mukanaan tuoma julkisuus ei ole liiemmin stressannut – ainakaan vielä. Sonya ja Mitte kuitenkin myöntävät, että asia alkoi realisoitua heille vasta, kun pariskunnat julkistettiin tammikuun lopulla.

– En sanoisi, että minua jännittää julkisuus tai se, jos tulee vihakommentteja. Se, että tämä on nyt julkista tietoa, on asia, jota ei kuitenkaan vielä ole sisäistänyt, Mitte puki sanoiksi parin tuntemukset.

Sonya kertoo parin lähipiirin ottaneen uutiset vastaan vaihtelevasti.

– Jotkut vähän paremmin ja jotkut huonommin. Mutta se oli tietoinen valinta, että kun tänne menee ja ohjelma herättää tietynlaisia mielikuvia, Sonya toteaa.

Sonya ja Mitte olivat kulkeneet kuvausten alkaessa samaa matkaa noin kolme vuotta. Pari kertoi, että päätös lähteä Temppareihin oli yhteinen. Taustalla ei ollut pettämistä tai mustasukkaisuutta.

– Itsetutkiskelu ja itsensä kehittäminen. Ja huomataanko ehkä jotain, mitä me voitaisiin tehdä paremmin tai kehittyä ihmisinä, että voitaisiin olla parempia parisuhteessa? Sonya pohti paria mietityttäneitä syitä Mitten nyökytellessä vierellä.

Esittelyvideolla kaksikko oli yhtä mieltä siitä, että Sonya ottaa heidän suhteessaan suuremman vastuun päätöksenteosta. Tämän vuoksi Mitte toivoikin matkan tuovan hänelle rohkeutta tehdä päätöksiä ja aikuistua. Lisäksi pari tahtoi saada myös kokemuksia.

Mitte kertoo katsoneensa kaikki aiemmat Temppari-kaudet. Se ei kuitenkaan auttanut valmistautumisessa.

– Kaikki tapahtui niin siinä hetkessä. Ei sitä pystynyt olettamaan tai ennakkoon ajattelemaan, että näin siellä todennäköisesti menee.

Molemmat kuitenkin nimesivät aiemmilta kausilta yhden parin, joiden Temppari-matkaa he olivat seuranneet innolla.

– Ekana tulee mieleen Mira ja Valto. Tykkäsin tosi paljon heistä, vaikka reissu meni, miten meni. Mutta ajatusmaailma ja ajatukset olivat sellaisia, joihin pystyin samaistumaan, Sonya perusteli.

Rajat on sana, jolta ei voi välttyä Temppareista puhuttaessa. Sonya ja Mitte eivät vetäneet tiukkoja rajoja suihteelleen, mutta ovat sitä mieltä, ettei se tarkoita sitä, että molemmat voivat puuhastella mitä huvittaa.

– Jos olen parisuhteessa jonkun kanssa, en koe tarvetta sille, että minun pitäisi kertoa hänelle rajoja siihen, milloin hän ei minua satuta. Kyllä se pitäisi olla itsestään selvää, Sonya huomauttaa.

– Se on juuri näin. Jos sulla on toisen ihmisen luotto, sä tiedät, mikä sitä toista satuttaa, Mitte komppaa.

Aiemmilla kausilla erilaiset pikkutuhmat leikit ja juomapelit ovat kirvoittaneet toisinaan hyvinkin katkeria kyyneliä iltanuotioilla. Sonya ja Mitte sen sijaan sanovat, etteivät olet pelejä liian vakavasti.

– Kunhan Sonyalla on kivaa ja hyvä meininki, niin mikä ettei. Tärkeintä no se, että toisella on hyvä olla, Mitte kiteyttää.

Temptation Island Suomi -ohjelman yhdeksäs tuotantokausi Nelosella 17. helmikuuta alkaen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja