21-vuotiaan bikinitytön pahoinpitely poiki mielenosoituksen Ranskassa

Ranskassa on noussut kohu tilanteesta, jossa tyttöporukka hakkasi puistossa bikineissä aurinkoa ottaneen tytön.

21-vuotias uhri oli ystäviensä kanssa puistossa Reimsissa Pohjois-Ranskassa, kun viisi tyttöä, iältään 16-24 vuotta, alkoivat haukkua häntä moraalittomaksi. Syynä oli paljaan pinnan esittäminen julkisella paikalla. Molemminpuolisen huutelun jälkeen aurinkoa ottanut tyttö piiritettiin ja häntä läimäyteltiin sekä lyötiin. Väliin tulleet ohikulkijat sanovat, että uhri sai pahoja mustelmia, mutta ei loukkaantunut vakavasti.

Viisi hyökkääjää pidätettiin pian teon jälkeen. Kolme vanhinta joutuu oikeuteen syyskuussa. Viranomaiset eivät ole kertoneet heidän nimiään julkisuuteen, mutta he kaikki ovat kotoisin alueelta, jolla asuu enimmäkseen muslimeja.

Poliisi sanoo L'Union -lehdessä, että uhri ei osannut sanoa oliko tekijöiden taustalla uskonnolliset mielipiteet.

Tapahtuma on herättänyt suurta kohua varsinkin sosiaalisessa mediassa ja hashtagilla #jeportemonmaillotauparc (I wear my swimsuit in the park) julkaistaan bikinikuvia julkisilla paikoilla ja osoitetaan myötätuntoa tytölle sekä puolustetaan bikinien käyttöä puistoissa.

Tapahtuma sattui Parc Léo Lagrange-nimisessä puistossa. Eilen itse tapahtumapaikalla järjestettiin myös mielenosoitus, jossa osanottajat olivat bikineissä.

–Meidän täytyy olla erittäin tarkkoja, että emme tee vääriä johtopäätöksiä. Vaikka ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka epäilevät taustalla olevan uskonnolliset motiivit. Jos se pitää paikkaansa, on kyse erittäin vakavasta tapauksesta, kommentoi Reimsin alueen pormestari Amaud Robinet.

Äärioikeistolaiset bloggaajat puolestaan sanovat, että tapaus osoittaa radikaalin islamin uhkaa ranskalaisia arvoja vastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja