Seksiä metron asemalaiturilla – sivullisen kuvaama video leviää somessa

Espanjan Barcelonan julkisen liikenteen laitos etsii pariskuntaa, joka harrasti estottomasti seksiä kaupungin keskustassa sijaitsevalla metroasemalla viime viikonloppuna. Pahennusta herättävä video on levinnyt vauhdilla sosiaalisessa mediassa, ja ovatpa paikalliset poliitikotkin kommentoineet tapausta.

Hurjan somejulkisuuden saavuttanut tapaus sattui Barcelonan keskustassa sijatsevalla Liceun merroasemalla myöhään viime lauantaina, tarkemmin ottaen kello 23.55.

Muiden metromatkustajien hämmästys oli suuri, kun viettiensä vietäväksi antautunut nuori pariskunta ryhtyi seksipuuhiin yleisöstä välittämättä.

Akti tallentui kännykällä ja alkoi levitä

Paikalle osunut kanssamatkustaja nauhoitti kohtauksen kännykällään ja jakoi sen sosiaalisessa mediassa.

Video onkin levinnyt hirmuista vauhtia, ja myös Barcelonan metrolaitoksen edustajat ovat nähneet tallenteen.

Espanjalaisen sosiaalisen median tuottaman julkisuuden lisäksi myös paikalliset tiedotusvälineet, muun muassa Barcelonassa ilmestyvä La Vanguardia-lehti ovat uutisoineet tapausta laajasti. 


Oheinen video ja lehden haastattelemat silminnäkijät kertovat, että nuori pari aloitti yhdynnän metrolaiturin penkillä välittämättä lainkaan muista matkustajista.

Liikennelaitos kertoo La Vanguardialle, että se yritää nyt löytää pariskunnan voidakseen rankaista heitä epäasiallisesta käytöksestä.

Performanssi vai humalaisten tekosia?

Osa videon nähneistä uskoo tiedotusvälineiden mukaan, että kyseessä oli jonkinlainen performanssi, ja että asialla olivat näyttelijät.

Toisten mukaan pariskunta näytti olevan vahvassa humalassa, ja siksi alentuneen arvostelukyvyn tilassa.

Silminnäkijän mukaan kyse oli jälkimmäisestä.

– Tyttö ei ollut kovin hyvässä kunnossa. Hän oli tajuissaan, mutta ei päässyt omin voimin ylös jälkikäteen. Poika myös auttoi häntä pukeutumaan uudelleen. En tiedä kuinka vapaaehtoisesti hän osallistui tapahtumiin, mutta en nähnyt tilanteessa minkäänlaista pakottamista, sanoo tapahtumia todistanut silminnäkijä La Vanguardialle

Saman silminnäkijän mukaan paikalla oli melko paljon muita matkustajia, jotka seurasivat aktia yllättyneinä, katsellen kummastuneina toinen toisiaan ja etsien katseellaan turvallisuudesta vastaavaa työntekijää. Kukaan ei kuitenkaan ilmoittanut tapahtumista metron henkilökunnalle.

Rikosilmoitusta ei ole tehty

Estottomasti käyttäytynyttä pariskuntaa uhkaa nyt Barcelonan liikennelaitoksen ”hallinnollinen rangaistus” sääntöjenvastaisesta käytöksestä.

Rikosoikeudelliseen vastuuseen teostaan he voivat joutua vain, jos aktin näki alaikäinen tai psyykkisesti vajavainen henkilö.

Poliisin mukaan kukaan ei ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta, eivätkä yölliset tapahtumat ole poliisin tutkinnassa.

Poliitikko veti mukaan kirkon

Seksistä Barcelonan metrossa on kysytty myös paikallisilta poliitikoilta.

Radikaalivasemmistolainen, itsenäisyyttä ajavan CUP-puolueen edustaja, kansanedustaja Anna Gabriel vahvisti puoluetoverinsa Mireia Boyan lausunnon, jonka mukaan seksin harrastaminen metrossa on ”ihan tavallista”.

Boya totesi radiokanava Catalunya Ràdion haastattelussa, että seksi ei ole syntiä, ja että tapausta on suurenneltu.

Gabriel puolestaan sanoo, ettei ole normalia, että tapausta on uutisoitu niin laajalti. Hän myös harmittelee, että tapaukseen liittyvät uutiset ovat olleet viime päivien luetuimpia ja kommentoiduimpia.

Gabrielin onnistui vetää keskusteluun myös katolinen kirkko toteamalla, että ”samalla olisi hyvä tilaisuus puhua siitä roolista, joka katolisella kirkolla on ollut seksuaalisuuden määrittämisessä tietyllä tavalla”. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja