Tulenarka tilanne Yhdysvalloissa kärjistyy paikoin – nuori mies pahoinpiteli myyjän tavaratalossa: Video saattaa järkyttää

Tulenarka tilanne Yhdysvalloissa kärjistyy paikoin – nuori mies pahoinpiteli myyjän tavaratalossa: Varoitus, video saattaa järkyttää 1:02
VAROITUS: Video saattaa järkyttää.

Tavaratalo Macy’sin työntekijä joutui pahoinpitelyn uhriksi kesken työpäivän Yhdysvalloissa viime viikon maanantaina. Michiganin poliisi etsii nyt kahta nuorta miestä tekoon liittyen.

Toinen poliisin etsimistä miehistä kuvasi pahoinpitelyn. Videolla näkyy, kuinka nuori kaupassa asioinut mies lyö maassa makaavaa miestä.

Pahoinpitelijä toistelee lyödessään rasistista sanaa. Työntekijä toistelee olevansa pahoillaan.

Video julkaistiin alun perin videon kuvanneen rap-artisti FT Quayn Facebook-sivulla. Videolla näkyvä pahoinpitelijä on hänen veljensä. Video lähti leviämään nopeasti ja johti poliisitutkintaan.

Poliisi etsii motiivia

Flint Townshipin poliisi etsii nyt 18-vuotiasta epäiltyä ja videon kuvannutta 22-vuotiasta miestä saadakseen heiltä lausunnon, koska pahoinpitelyn syytä ei tiedetä.

Sosiaalisessa mediassa leviävien tietojen ja joidenkin mediatietojen mukaan työntekijä olisi kutsunut nuorta miestä halventavalla, rasistisella nimellä ja näin provosoinut nuorta miestä.

Tavaratalo Macy’s julkaisi lausunnon, jonka mukaan he ovat tutkineet kaiken tallennetun materiaalin tuolta illalta. Lausunnon mukaan myyjä ei provosoinut pahoinpitelijää.

George Floydin väkivaltainen kuolema on kiihdyttänyt rasismikeskustelua Yhdysvalloissa ja aiheuttanut mielenosoituksia.

Suurin osa mielenosoittajista pyrkii hakemaan muutosta rakenteelliseen rasismiin rauhanomaisilla protesteilla. Väkivallalta ei valitettavasti olla silti vältytty. 

Osa mielenosoituksista on kärjistynyt väkivaltaisiksi ja asiaan liittyvä keskustelu on tulenarkaa. Maassa on myös nähty yksittäisiä poliisiin tai tummaihoisiin henkilöihin kohdistuneita väkivallan tekoja.  

Lue myös:

    Uusimmat