21.6 Monipuolinen tofu

Lämmin tofu-tomaattisalaatti

  • 2-3 lajia Erilaisia salaatteja
  • 270 g Kiinteää tofua
  • 4 Tomaattia
  • 4 Sipulinvartta
  • Tuoretta basilikaa
  • Grillimausteseosta
  • Tuoretta timjamia
  • Balsamicoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria

Revi salaattia, sipulinvartta ja yrtinlehtiä kulhoon. Käytä erivärisiä ja –makuisia salaatteja. Leikkaa tomaatit kahtia ja viipaloi tofu. Marinoi grillimausteella, tuoreella timjamilla ja öljyllä. Pirskottele salaattipohjan päälle etikkaa ja öljyä ja rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Grillaa tomaatit ja tofusiivut nopeasti ja asettele ne annosten päälle. Paahda lisäkkeeksi leipää.

Tofunuudelit

  • 270 g Tofua
  • 3 Uutta sipulia
  • 1 tlk Bambunversoa
  • 100 g Sokeriherneitä tai herneenversoa
  • 1 tlk Ananasta
  • Tuoretta korianteria
  • Tuoretta sitruunamelissaa
  • 4 Valkosipulinkynttä
  • Currytahnaa
  • Makeaa soijaa
  • Sesamöljyä
  • Rypsiöljyä
  • 250 g Nuudeleita tai ohutta pastaa

Paloittele ja mausta tofu leikatuilla yrteillä. Keitä nuudelit nopeasti lähes kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Lorauta nuudeleihin vähän öljyä, etteivät ne tartu toisiinsa. Leikkaa sipulit varsineen paloiksi ja valuta bambunversoista ja anananaksesta liemi pois. Paloittele myös valkosipulinkynnet. Kuumenna vokkipannu ja lämmitä siinä sesamöljyn ja rypsiöljyn seosta. Freesaa kasviksia laji kerrallaan lisäillen ja mausta valkosipulilla, currytahnalla tai –jauheella ja soijakastikkeella. Sekoita mukaan nuudelit ja mausta vielä korianterilla ja sitruunamelissalla. Paista marinoidut tofupalat erikseen kuumalla pannulla ja tarjoile annoksen päällä.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat