20 vuotta, 716 ottelua! Englannin maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja lopettaa upean pelaajauransa

Englannin konkarikeskikenttäpelaaja Joe Cole on päättänyt lopettaa 20 vuotta kestäneen pelaajauransa. Cole edusti urallaan muun muassa West Hamia, Chelseaa ja Englannin maajoukkuetta.

Ylälaidan videolla tunnelmia viikonlopun Valioliiga-kierrokselta.

37-vuotiaan Colen uraan mahtui huikeat 716 ammattilaisottelua, jossa hän iski 104 maalia seitsemälle eri joukkueelle. Colen uran viimeiseksi joukkueeksi jäi Yhdysvaltain kakkossarjan United Soccer Leaguen Tampa Bay Rowdies.

Englannin maajoukkueessa Lontoossa syntynyt keskikenttämies esiintyi 56 kertaa. Hänen maajoukkueuransa alkoi jo 19 vuotiaana ja piti sisällään kolmet maailmanmestaruuskisat.

– 20 vuoden jälkeen ammattilaisena on tullut aikana ripustaa pelikengät naulaan. Tämä on ollut unelmien täyttymys, Cole kertoo.

17-vuotiaana Valioliigassa debyytin tehnyt Cole on kertonut kiinnostuksen toimia valmentajana tulevaisuudessa.

– Mitä ikinä seuraavaksi tapahtuukaan, toivon että siitä tulee yhtä upeaa aikaa kuin viimeisestä kahdesta vuosikymmenestä. Suurkiitos kaikille, jotka ovat tukeneet minua urani aikana, Cole jatkaa.

Cole voitti Chelseassa pelatessaan Valioliigan, FA Cupin ja Liigacupin. Mestarien liigan voitto jäi voiton päähän kaudella 2008, kun Manchester United kaatoi lontoolaiset finaalissa rangaistuspotkukilpailussa.

– Olen kiitollinen, että olen päässyt pelaamaan maailman parhaiden pelaajien vierellä, ja että voin kutsua useita heistä ystäviksi.

– Palkintojen voittaminen Chelseassa oli todella erityistä minulle. Ne muistot tulevat jäämään mieleeni ikuisesti. Haluan pysyä pelissä mukana, uskon että minulla on annettavaa valmentajana, Cole lisää.

Lue myös:

    Uusimmat