20-vuotias NHL-lupaus sai pysäyttävän diagnoosin – kaksi päivää mestaruuden jälkeen todettiin syöpä

Carolina Hurricanesin NHL-lupaus Stelio Mattheosilla on todettu kivessyöpä.

Hurricanes tiedotti maanantaina, että Mattheosia hoidetaan syövän vuoksi, eikä hän pysty tavoittelemaan NHL-paikkaa harjoitusleiriltä. Syöpä diagnosoitiin kesäkuussa, vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Mattheos oli voittamassa AHL:n mestaruutta Charlotte Checkersin paidassa.

Mattheos on käynyt leikkauksessa ja saanut kemoterapiaa. Hänen odotetaan toipuvan täysin ja palaavan harjoittelemaan tulevan kauden aikana.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tarjonneet minulle tukeaan diagnoosin jälkeen. Olen saanut uskomatonta tukea ystäviltäni, perheeltäni, joukkuekavereiltani, valmentajiltani ja kaikilta kiekko-organisaatioilta, joissa olen pelannut, Mattheos kiitteli lausunnossaan.

20-vuotias kanadalainen takoi kaudella 2017-18 Kanadan juniorisarjassa WHL:ssä 68 peliin 90 pistettä. Viime kaudella hän teki 65 pelissä 96 pistettä ja siirtyi loppukaudeksi AHL:ään, jossa tuli sarjan mestaruus.

Carolina Hurricanesissa pelaavat suomalaisista Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Erik Haula. Organisaation piirissä on lisäksi yhdeksän suomalaista pelaajaa. 

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat