20 meikkivinkkiä, jotka jokaisen naisen tulisi tietää

Meikkaaminen ja ihonhoito kuuluvat lähes jokaisen naisen arkeen – ja tästä syystä varteenotettavat meikkivinkit voivat lunastaa paikkansa tärkeimpien arjen helpottajien joukossa. Ota selvää, mitkä meikkivinkit jokaisen naisen olisi hyvä tietää, jotta kauneudenhoitorutiinit sujuisivat jatkossa muitta mutkitta.

Poimi tärkeimmät meikkivinkit, joiden avulla meikkaaminen helpottuu, iho pysyy ympäri vuoden paremmassa kunnossa ja meikkivälineiden huollosta tulee luonteva osa kauneudenhoitorutiineja!

1. Silmämeikkiä tehdessä kannattaa hyödyntää valkoista silmänrajauskynää, sillä se vie silmistä pois punoitusta ja väsymyksen merkkejä.

2. Huuliin saa lisää muhkeutta, kun laittaa kimaltelevaa huulikiiltoa huulten keskiosaan, niin ylä- kuin alahuuleen.

3. Kesällä huulia kannattaa suojella huulirasvalla, jossa on myös aurinkosuoja.

4. Poskipuna on erinomainen keino tuoda kasvoille hieman väriä. Poskipunan levittäminen aloitetaan poskipään keskeltä, jotta väri levittyy tasaisesti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että poskipunaa ei saa levittää liian paljon. Nenän pieleen pitäisi ainakin jäädä noin kahden sormen verran tyhjää tilaa.

5. Haluatko ihmisten kiinnittävän enemmän huomiota poskiisi? Tällöin kannattaa levittää ensiksi aurinkopuuteria juuri poskipään alapuolelle. Tämän jälkeen hyödynnä mieleistä korostustuotetta poskipään kohtaan ja kasvosi hehkuvat takuulla upeasti.

6. Meikkaamiseen käytettävät tuotteet kannattaa suhteuttaa vuodenajan mukaan. Kesällä ei tarvitse niin tuhtia kerrosta meikkiä kuin esimerkiksi talvella. Eräs tuote kannattaa kuitenkin säilyttää hyllyssä aina, nimittäin aurinkosuojakertoimia sisältävää kasvovoidetta tulisi käyttää joka päivä ympäri vuoden.

7. Tarvitsetko uuden meikkivoiteen? Testaa uutta sävyä kaulallasi, jotta näet selkeästi sopiiko väri sinulle.

8. Meikin alle on syytä levittää kerros omalle ihotyypille sopivaa kosteuttavaa voidetta ennen meikkaamisen aloittamista. Anna voiteen kuitenkin kuivua ennen kuin ryhdyt meikkaamaan.

9. Kesällä kannattaa käyttää vähemmän meikkiä. Voit esimerkiksi korvata meikkivoiteen sävyttävällä kasvovoiteella.

10. Huomioi meikatessa, että asiat ovat sopusuhteessa. Ei esimerkiksi kannata hyödyntää huulissa ja silmissä kimaltavaa meikkiä yhtä aikaa.

11. Meikit tulee pestä aina ennen nukkumaanmenoa.

12. Kuori iho noin yksi tai kaksi kertaa viikossa. Iho kuitenkin kuivuu, jos sen kuorii liian usein. Kuorinnan tarkoitus on poistaa ihon pinnalle kerääntyneitä kuolleita soluja, jotka tekevät ihon pinnasta samean ja epätasaisen vaikeuttaen muiden hoitoaineiden imeytymistä.

13. Iho kannattaa kuoria ennen itseruskettavan käyttöä, sillä muuten rusketus saattaa näyttää hieman läikikkäältä. Itseruskettavaa käyttäessä rusketus näyttää yleensä tummemmalta ihon kuivissa kohdissa. Iho vastaanottaa kosteuden tasaisemmin, jos se on kuorittu.

14. Kosteuta iho aina suihkussa käymisen jälkeen, sillä iho on silloin otollisin vastaanottamaan tarvitsemansa kosteuden.

15. Hikoilevat jalat kannattaa pestä päivittäin, sillä näin estät pahat tuoksut. Kannattaa myös muistaa, että jalat eivät saa olla kosteat laittaessasi kenkiä jalkaasi.

16. Pese meikkipussi vähintään kerran vuodessa ja poista sieltä kaikki vanhat ja käyttämättömät tuotteet.

17. Meikkisiveltimiä käytetään lähes päivittäin ja niihin tarttuu paljon bakteereita, joten ne kannattaa pestä säännöllisesti. Heitä myös suosiolla pois kaikki rikkoutuneet tuotteet.

18. Ripsiväri ja nestemäinen eyelineri kannattaa vaihtaa 3–4 kuukauden välein.

19. Ripsiväri muuttuu yleensä paakkuiseksi, jos se kuivuu. Muista siis aina sulkea ripsiväripaketti kunnolla kiinni käytön jälkeen.

20. Kynsilakan saa kestämään kauemmin näyttävä, jos muistaa lisätä kahden päivän välein uuden kerroksen läpinäkyvään kynsilakkaa. Muista kuitenkin poistaa lakka ajoissa, koska kynnet kasvavat melko nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat