20.11.2002 Kasvisohukaiset, siitakesieni-tuorejuusto ja kerrosrahka

Vieraana yrittäjä Heikki Ritavuori Vietävän hyvää markkinointirenkaasta. Vietävän hyvää on viiden elintarvikealan pienyrittäjän perustama markkinointirengas Pohjanmaalla. Perjantaina alkavat kolmipäiväiset Ruoka 2002 messut Helsingin messukeskuksessa on hyvä paikka pienyrittäjille ja heidän tuotteidensa tunnetuksi tekemiselle.

Yrtinmakuiset kasvisohukaiset

4 dl maitoa
2 dl kasvismysliä
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2-1 rkl kuivattua persiljaa tai salviaa

1. Sekoita maito ja mysli keskenään ja anna turvota 10-15 minuuttia mielellään 1 tunti. Vatkaa muut aineet joukkoon.
2. Paista kasvisohukaiset lettupannussa miedohkolla lämmölllä molemmilta puolilta 2-3 minuuttia. Tarjoa esim. puolukkahillon kera.

Siitakesieni-tuorejuusto

3 dl maustamatonta jogurttia
2 dl ruokajogurttia
1 murskattu pieni valkosipulinkynsi
3 tl siitakesienijauhetta
1/3 tl suolaa
ripaus valkopippuria

1. Vuoraa kahvinsuodatin tai siivilä suodatin- tai talouspaperilla ja kaada jogurttiseos suodattimeen. Anna valua pari tuntia.
2. Sekoita jogurttimassa ja muut aineet keskenään ja nosta maustumaan kylmään 3-4 tunniksi.
3. Tarjoa tuorejuusto leivän päällysteenä, uuniperunoiden, salaatin tai esim. grillatun makkaran lisänä.

Kerrosrahka

2 dl maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1/2 prk Tyrniherkkua
1/2 prk Karpaloherkkua
kukkamysliä, tyrni tai karpalonmarjoja

1. Vaahdota vispikerma ja sekoita siihen maitorahka. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen Tyrni- ja toiseen Karpaloherkku.
2. Laita molempia seoksia lasiin tai jälkiruokakulhoihin kerroksittain. Anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Ripotele pinnalle kukkamysliä tai marjoja.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat