18-vuotias lytättiin somessa kiinalaisen mekon vuoksi – sai tukea niiltä, joita hänen väitettiin loukanneen

0:58

18-vuotias Keziah Daum joutui myrskyn silmään, kun hän julkaisi Twitterissä kuvan itsestään mielipiteet jakavassa asussa.

Yllä oleva video esittelee, miltä julkkikset näyttävät ilman meikkiä!

Amerikkalaisteini ei tiennyt, millaisen mellakan saisi aikaan, kun hän valitsi koulutanssiaisiinsa kiinalaisen cheongsam-asun, jota kutsutaan myös nimellä qipao. 18-vuotias Keziah Daum julkaisi Twitterissä kuvan itsestään asussa.

Kuvat, joista some-riita lähti. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Minun kulttuurini ei hitto vie ole sinun tanssiaismekkosi"

Koska Daum ei ole kiinalainen, hän alkoi pian saada vihaisia kommentteja: Daumia syytettiin kulttuurisesta omimisesta ja siitä, että hän ei kunnioittanut kiinalaista kulttuuria.

– Minun kulttuurini ei hitto vie ole sinun tanssiaismekkosi, Twitter-käyttäjä Jeremy Lam kommentoi.

Yllättäen Daum sai myös tukea kiinalaisesta sosiaalisesta mediasta, jonka käyttäjistä Daumin kohtamaa viha oli ylimitoitettua.

"Miksi kaikki nuo ulkomaalaiset Twitterissä ovat niin ärtyneitä?"

Weibo-palvelussa Daumin mekko nähtiin enemmänkin kiinalaista kulttuuria arvostavana.

– Eikö ole hyvä asia, että kulttuuriamme arvostavat myös muista maista olevat ihmiset? eräs kommentoija kysyi ja kehui Daumia kauniiksi mekossaan.

– En todella ymmärrä, miksi kaikki nuo ulkomaalaiset Twitterissä ovat niin ärtyneitä. Jos ulkomaalaiset eivät voi käyttää kiinalaisia asuja, heidän on parempi lakata syömästä myös kiinalaista ruokaa, toinen käyttäjä totesi.

"Olkaa hyvä, etsikää joku Jeremy Lamille tyttöystävä"

Aiemmin qipaot olivat leveitä ja löysiä, mutta moderni, tiukempi versio alkoi kasvattaa suosiotaan 1920-luvulla Shangahissa, kertoo Reuters.

Daum itse on korostanut, ettei halua loukata ketään, vaan ennemminkin osoittaa kunnioitusta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lopulta tukea alkoi herua Twitterissäkin.

– Olen kiinalainen ja rakastan sitä, että arvostat kulttuurimme kauneutta ja haluat pukeutua näin. Olkaa hyvä, etsikää joku Jeremy Lamille tyttöystävä, Twitter-käyttäjä Chris Tan heittää. 

– Pesunkestävänä australialaisena haluaisin, että kaikki lakkaavat omimasta kenguruita ja pukemasta ylleen mitään vaatteita, joissa on taskut, käyttäjä Luke Tipple kirjoittaa.

Lähteet: Reuters, Twitter, Mp.weixin.qq.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja