Ruotsin ex-pääministeri El Paísissa: Putinin epätoivoa ei pidä aliarvioida, ydinaseen uhkaa ei voi sulkea pois

Miinojen potkimista ja Kremlin uhmaamista – tällaisia ovat Venäjän sotabloggaajat 4:15
Tällaisia ovat Venäjän sotabloggaajat.

Ruotsin pää- ja ulkoministerinä toiminut Carl Bildt pelkää Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa kärjistyvän entisestään, kertoo espanjalaislehti El País. Ydinaseen käytön mahdollisuutta ei hänestä voi jättää huomioimatta.

Bildt katsoo useiden muiden tapaan, että sota ei ole mennyt hyvin Venäjän presidentti Vladimir Putinin näkökulmasta, ja Bildt pelkää Putinin kärjistävän tilannetta romahdukseen asti.

Nyt hänen huolensa on, että Putinin toimet, kuten Ukrainan syyttäminen niin sanotun likaisen pommin valmistelusta, voivat olla myös pyrkimyksiä luoda tekosyy ydinaseen käytölle.

Sota päättyy, kun Putin lähtee vallasta

Jotkut ovat tulkinneet, että venäläisten evakuointi Hersonista voisi olla merkki aikomuksesta tällaisen aseen käytölle. Bildt muistuttaa, että emme voi tietää varmasti tekojen tarkoitusta, ja ne voidaan tulkita monin tavoin.

– Mutta en ajattele, että meidän kannattaisi aliarvioida Putinin epätoivoa.

Hän uskoo, että sota päättyy kun Putin siirtyy syrjään Kremlista. 

– Hän sanoo, että [sota] on elämän ja kuoleman asia Venäjälle. Se ei ole niin, mutta se on elämän ja kuoleman asia hänelle ja hänen hallinnolleen, Bildt toteaa.

Haastattelussa Bildt katsoo, että Euroopan tulisi tukea Ukrainaa entistä voimallisemmin taloudellisesti.

MTV Kiovassa puistossa, johon iski venäläisohjus:"Jopa istutukset ovat paikallaan aivan kuin iskua ei olisi tapahtunutkaan" 2:02
MTV Kiovassa puistossa, johon iski venäläisohjus: "Jopa istutukset ovat paikallaan aivan kuin iskua ei olisi tapahtunutkaan".

Lue myös:

    Uusimmat