17-vuotias kuudeksi vuodeksi vankilaan Venäjällä: Myönsi yrittäneensä polttaa kaksi armeijan rekrytointikeskusta

17-vuotias venäläinen Jegor Balazeikin on tuomittu kuudeksi vuodeksi vankilaan kahdesta tuhopolttoyrityksestä Venäjän armeijan rekryrtointikeskuksiin.

Nuorukainen pidätettiin helmikuussa, kun hän jäi kiinni itse teosta heitettyään polttopullon Pietarin alueella Kirovissa sijainneeseen rekrytointitoimistoon. Syytteen mukaan hän oli yrittänyt vastaavaa tekoa viikkoja aiemmin Pietarissa.

Venäjän sotaa Ukrainassa vastustava Balazeikin on myöntänyt tekonsa avoimesti.

– Ymmärsin pian, että keskustelut rekrytoijien mielen muuttamiseksi sodasta olivat turhia, ja päätin, että tilanteen muuttamiseksi olisi tehtävä jotain muuta, nuorukainen kertoi syyttäjille.

Balazeikinin mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n viranomaiset ovat uhanneet pahoinpidellä ja raiskata hänet vankeudessa.

Syyttäjä otti tuomiovaatimuksessaan huomioon Balazeikinin nuoren iän sekä hänen terveydentilansa. Nuorukainen on sairastanut parantumatonta hepatiittia 8-vuotiaasta. Hänen terveydentilansa on heikentynyt helmikuun kiinnioton jälkeen.

Tuomio on linjassa viime kuukausina aiemmin huomiota herättäneiden, sodanvastaisuudesta annettujen tuomioiden kanssa. Venäjän sotilaiden julisteita sotkenut toljattilainen sai kuuden vuoden tuomion 14. marraskuuta. 17. marraskuuta pietarilainen naistaiteilija tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan liimattuaan sodanvastaisia tarroja ruokakauppaan.

Tapauksesta uutisoivat aiemmin muun muassa Le Monde ja Kyiv Independent.
 

Lue myös:

    Uusimmat