17-vuotias kuski kaahasi 210 km/h Länsiväylällä – poikkeusluvalla saatu kortti lähti kuivumaan

Ajokorttien poikkeuslupia myönnetään entistä useammalle – Uutisaamussa keskustellaan, miksi tarve on noussut 7:54
Ajokorttien poikkeuslupia myönnetään entistä enemmän. Miksi, siitä keskusteltiin Uutisaamussa heinakuun lopussa.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tänään ottaneensa kortin pois 17-vuotiaalta kuskilta, joka kaahasi silmitöntä ylinopeutta Länsiväylällä.

Poliisin mukaan nuori kuljettaja kaahasi Espoossa Länsiväylällä 210 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa on kahdeksankympin nopeusrajoitus. Hänellä oli ikäpoikkeusluvalla myönnetty ajokortti.

Ajokortin voi Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla saada jo 17-vuotiaana, jos siihen on erityisiä syitä.Poikkeusluvan syitä voivat olla esimerkiksi työhön, työharjoitteluun, kouluun tai säännölliseen harrastukseen pääsemistä hankaloittavat etäisyydet ja puuttuvat joukkoliikenneyhteydet.

Poliisi huolissaan

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein ilmaisi taannoin huolensa poikkeusluvalla kortin saaneiden nuorten liikennetörttöilyistä.

Pastersteinin mukaan viime vuonna noin 12 000 nuorta sai ajokortin poikkeusluvalla. Heidän osuutensa kaikista ajo-oikeuden haltijoista oli noin 0,3 prosenttia.

Sama joukko on kuitenkin yliedustettuna epäillyissä törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa. Kuluvan vuoden touko-elokuun aikana ikäpoikkeuslupalaisten osuus näistä rikosepäilyistä oli 8 prosenttia.

– Olen huolissani! Pasterstein kirjoittaa tviitissään.

Lue myös:

    Uusimmat