Mainos

16 vuotta sitten kadonneiden kiipeilijöiden ruumiit löytyivät – "Tunnistin sinisen ja punaisen repun"

Himalajan vuoristosta on löytynyt kahden ihmisen ruumiit 16 vuoden jälkeen. Kuuluisa kiipeilijä Alex Lowe ja hänen mukanaan ollut kameramies jäivät lumivyöryn alle ja kuolivat lokakuussa 1999.

Alex Lowen leski kertoo perjantaina antamassaan julkilausumassa, että kaksi Shishapangmalle kiipeämässä ollutta ihmistä löysivät kadonneiden ihmisten jäänteet jäätiköstä, joka oli alkanut sulaa.

Kiipeilijät kuvailivat ruumiiden päällä olleita vaatteita ja reppuja Conrad Ankerille, joka oli mukana turmiollisella kiipeilymatkalla 1999. Anker oli varma, että ruumiit olivat Lowen ja kameramies David Bridgesin.

– He olivat läheisiä toisilleen. Sininen ja punainen North Facen reppu. Keltaiset Koflacin kengät. Kaikki varusteet ovat siltä ajanjaksolta, Anker kertoo ABC Newsille.

Kiipeilijän leski Jenni Lowe-Anker meni naimisiin kuolleen puolisonsa ystävän ja kiipeilytoveri Conrad Ankerin kanssa vuonna 2001. He pyörittävät yhdessä Alex Lowen nimellä kulkevaa hyväntekeväisyysjärjestöä.

– Alex ja David katosivat, jäivät vangiksi ja jäätyivät. Nyt, 16 vuoden jälkeen heidät löydetään. Olemme kiitollisia, leski Jennifer Lowe-Anker sanoi. 

Ruumiiden löytymisestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.