13-vuotias kaahasi poliisia pakoon yöllä toinen poika kyydissään – mopoilijoiden matka päättyi kaatumiseen

13-vuotias poika pakeni mopolla pitkään poliisia viime yönä Kotkassa, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi. Mopon kyydissä oli myös 15-vuotias poika. Heidän matkansa päättyi kaatumiseen.

Poliisipartio kiinnitti huomion hieman ennen kolmea aamuyöllä Hietasentiellä Kotkassa liikkuneeseen mopoon. Sen nopeus oli silminnähden suurempi kuin tien nopeusrajoitus. Poliisipartio seurasi Runeberginkadun suuntaan matkannutta mopoa ja yritti pysäyttää sen, mutta mopo kiihdytti poliisia karkuun.

Mopo ehti paeta pitkään, ajaen useita katuja pitkin, poiketen välillä kevyenliikenteenväylille ja bensa-aseman pihan poikki. Hetken mopo pakeni myös ajamalla yksisuuntaista katua väärään suuntaan.

Lopulta Liitulahdentieltä Toukolantielle käännyttyään, mopo kaatui nurmikolle. Poliisi arvioi, että Korkeavuorenkadulla mopon nopeus oli noin 80 kilometriä tunnissa.

Mopoa kuljetti kotkalainen 13-vuotias poika ja kyydissä oli 15-vuotias poika, hänkin paikkakuntalainen. Kummallekaan pojalle ei tullut vammoja kaatumisen takia.

Kuljettajan puhalluskoe näytti nollaa. Mopon kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Moposta poistettiin rekisterikilpi ja se määrättiin valvontakatsastettavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat