16-vuotias KHL-lupaus teki historiaa – suomalaiset mättivät pökköä pesään

16-vuotias venäläishyökkääjä Danila Jurov teki maalillaan seurahistoriaa jääkiekon KHL:ssä, kun hänen edustamansa Metallurg Magnitogorsk kukisti Severstal Tsherepovetsin vieraissa 5–4. Ottelussa nähtiin myös kolme suomalaisosumaa.

Jurov teki koko ottelun ensimmäisen maalin, kun toista erää oli pelattu 55 sekuntia. Jurovista tuli samalla Metallurgin KHL-historian nuorin maalintekijä 16 vuotta ja 306 päivää vanhana. Ennätys oli aiemmin 17 vuoden ja 65 päivän iässä osuneen Vladislav Kamenevin hallussa. Nykyisin Kamenev on 24-vuotias ja pelaa SKA:ssa.

Severstalin suomalaishyökkääjä Joonas Nättinen iski neljä ja puoli minuuttia Jurovin osuman jälkeen isäntien 1–1-tasoituksen.

Severstal johti ottelua kolmannen erän alkaessa 3–1 ja Metallurgin myöhemmän kavennuksen jälkeen vielä 4–2, mutta vierailijat kirivät lopussa komeasti rinnalle ja ohi. Tahtia löi viime vuoden maailmanmestari Harri Pesonen, joka teki Metallurgin kolmannen ja neljännen maalin.

Taylor Beck viimeisteli Metallurgin voittorysän vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Metallurg on KHL:n itäisessä konferenssissa neljäntenä, Severstal läntisessä konferenssissa seitsemäntenä.