Mainos

16-vuotias antoi Instagram-seuraajiensa päättää elämästään – äänestystulos sai tekemään itsemurhan: "Vaikuttiko seuraajien rohkaisu tytön päätökseen?"

Malesialainen teinityttö on viranomaisten mukaan tehnyt itsemurhan saatuaan kannustusta sosiaalisen median palvelu Instagramissa, kertoo The Guardian.

Malesiassa Sarawakin osavaltiossa asunut 16-vuotias tyttö oli kysynyt Instagram-seuraajiltaan, tulisiko hänen kuolla vai elää. Julkaisussaan tyttö kirjoitti, että äänestäminen olisi todella tärkeää.

– Todella tärkeää. Auttakaa minua valitsemaan, D/L? , julkaisussa todettiin. D viittasi kuolemaan (death), L taas elämään (life). 

69 prosenttia äänestykseen vastanneista oli valinnut kuoleman, minkä jälkeen tyttö tappoi itsensä hyppäämällä rakennuksen katolta.

Itsemurhan yrittämisestä jopa kuolemantuomio

Teinitytön karmea kohtalo on herättänyt Malesiassa kiivaan keskustelun muun muassa nuorille suunnattujen mielenterveyspalveluiden saatavuudesta.

Esille ovat myös nousseet tytön itsemurhaan yllyttäneiden henkilöiden toimet.

– Olisiko tyttö yhä elossa, jos hänen seuraajansa eivät olisi kannustaneet häntä tappamaan itsensä? Olisiko hän hakeutunut ammattiapuun, jos joku hänen seuraajistaan olisi kehottanut häntä tekemään niin?, vetosi malesialainen kansanedustaja ja asianajaja Ramkarpal Singh brittilehden mukaan. 

– Vaikuttiko seuraajien rohkaisu itsemurhaan todella tytön päätökseen riistää henkensä? Itsemurhan yrittäminen on tässä maassa laitonta, joten myös itsemurhaan yllyttäminen voisi olla, hän totesi ja vaati samalla poliiseilta toimia.

Malesiassa itsemurhan yrittäminen on rangaistava teko, josta voidaan tuomita joko sakko- tai vankeusrangaistukseen.

Alle 18-vuotiaiden henkilöiden kohdalla itsemurhan yrittäminen voi tietää jopa 20 vuoden vankeustuomiota tai pahimmillaan kuolemantuomiota.

Maan nuoriso- ja urheiluministeri on kommentoinut asiaa toteamalla, että nuorten mielenterveysongelmat on nostettava Malesiassa yhä suurempaan julkiseen keskusteluun. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja