16.8. Haudutetut ahvenrullat ja sieni-perunapaistos

Haudutetut ahvenrullat

  • 1 kg ahvenfileitä
  • 150 g kylmäsavulohi siivuja
  • tuoretta tilliä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sahramia

Levitä ahvenfileet työlaudalle, mausta ne ja nosta jokaisen fileen päälle pala savulohta sekä tillinoksa. Kääri fileet rullalle ja nostele ne voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kattilassa kalaliemi, kerma sekä mausteet ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä kalat uunissa 200 aseessa n. 10 min ajan ja tarjoile lisäkkeen kanssa.

Sieni-perunapaistos

  • 5 dl metsäsieniä
  • 0,5 kg keitettyjä pieniä perunoita
  • 1 rkl voita
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • suolaa sekä mustapippuria

Paloittele sienet sekä jäähtyneet perunat. Hienonna myös sipuli sekä sen varsiosa. Kuumenna pannu ja paista voinokareen kanssa kaikki raaka-aineet ja mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. Tarjoile kuumien ahvenfileiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat