16.5. Possu-kasvispata ja riisiä sekä valkosuklaamansikoita

Possu-kasvispata ja riisiä sekä valkosuklaamansikoita

  • 400 g porsaan fileesuikaleita
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • suolaa
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl soijaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • reilu pala purjoa
  • 100 g pieniä herkkusieniä
  • tilkka öljyä
  • Suurus:
  • 2-3 tl perunajauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Ruskista possunsuikaleet padassa tai paistinpannussa öljytilkassa ja lisää kaikki mausteet. Pyöräytä pari kertaa ja lisää sitten vesi sekä soijakastike. Anna hautua hiljalleen ja paloittele sillä aikaa kasvikset ja sienet ohuiksi suikaleiksi. Laita ne pataan ja lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää pataan. Sekoita ja kiehauta sekoitellen. Tarkista maku. Tarjoa höyrytetyn riisin kera.

Valkosuklaamansikat

  • 1 rasia mansikoita
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl kermaa

Sulata suklaa varovasti kulhossa vesihauteessa ja lisää kerma. Sekoita ja nosta kulho pöydälle. Anna suklaan hieman jäähtyä ja dippaa mansikat puoliksi valkosuklaaseen. Nosta ne hetkeksi leivinpaperin päälle ja jääkaappiin jähmettymään. Tarjoile.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat