14-vuotiaat huimapääpojat purjehtivat pienillä jollilla Helsingistä Tallinnaan – "Olihan se rankkaa, mutta nyt on hyvä fiilis"

14-vuotiaat huimapääpojat purjehtivat pienillä jollilla Helsingistä Tallinnaan 1:00

14-vuotiaat kaverukset Sebastian Feodoroff ja Arttu Valonen suuntasivat tänään Helsingistä Tallinnaan, mutta kulkupelinä ei ollutkaan se tuttu Tallinnan-lautta.

Huimapääkaverukset taittoivat merimatkan pienillä optimistijollilla, jotka ovat vain hieman yli kaksi metriä pitkiä ja reilun metrin leveitä.

– Ajatus syntyi, kun luimme, että eräs tyttö oli yksin ylittänyt Englannin kanaalin. Siitä saimme idean, että voisimme purjehtia Suomenlahden yli Tallinnaan, kertoo Sebastian Feodoroff.

Aikaa ylitykseen kului kokonaista 14 tuntia. Huippuvauhti kohosi arvion mukaan noin 6 kilometriin tunnissa.

– Se oli aika pitkä aika, ja olihan se rankkaa, mutta nyt on hyvä fiilis, kommentoi Sebastianin purjehdustoveri Arttu Valonen.

Rohkea reissu alkoi Suomenlinnan eteläpuolelta Harmajan saaren kohdalta, ja suuntana oli maali Piritan satama Tallinnassa.

Välillä matkanteko alkoi Sebastianin mukaan väsyttämään, mutta evästauon jälkeen löytyi uutta virtaa.

– Aamulla pakkasimme veneet täyteen evästä ja söimme matkalla. Lisäksi mukana oli paljon juotavaa, Arttu kertoo.

Lähtöhetkeä odotettiin yökolmesta alkaen

Poikien vanhemmat tarkkailivat merimatkan tarkempaa ajankohtaa varhaisesta aamusta alkaen.

– Vanhemmat heräsivät kolmeltä yöllä katsomaan säätä, mutta oli niin paha sumu, että vasta kahdeksan maissa lähdettiin. Silloinkin oli kyllä sumua, Arttu kertoo lähtöhetkestä.

Itse purjehdus ei nuoren miehen mukaan tuonut mukanaan isompia yllätyksiä. Poikien matkantekoa oli turvaamassa kaksi muuta rinnalla seilaavaa venettä.

Palkinnoksi hampurilaisia

Uroteon kruunasi illalla Tallinnan satamassa odottava hampurilaisateria, jonka parista MTV Uutiset tavoitti iloiset kaverukset.

– Hyvältä maistuu! Tosi murea pihvi on, Arttu naurahtaa.

Paluumatka sujuukin hieman kevyemmissä merkeissä isommalla purjeveneellä.

Lue myös:

    Uusimmat