14 asiaa, jotka sinun pitäisi tietää, kun suunnittelet toista lasta

Mikä on erilaista, kun odottaa toista lasta?

14 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen toista lasta

1. Koskaan ei ole Sitä Oikeaa hetkeä. Aivan kuten ei ensimmäisenkään lapsen kanssa, koskaan ei tule ”sitä oikeaa hetkeä”, jolloin lapsia olisi oikea hetki hankkia. Kun vauva nro. 2 saapuu perheeseen, arki tulee olemaan aikamoista tiimellystä, sotkuista, rankkaa ja väsynyttä – mutta ennen kaikkea uskomatonta.

2. Muista, ettet voi kontrolloida kaikkea: mikään ei ole koskaan varmaa. Olipa ensimmäisen lapsen yritykseen kulunut vuosia tai raskaus olisi onnistunut heti ensiyrittämillä, sama sääntö ei välttämättä päde toiseen lapseen. Yritä suhtautua toisen lapsen yritykseen suhteellisen rennosti oman hyvinvointisi nimissä.

3. Toinen raskaus ei tule olemaan samanlainen kuin ensimmäinen. Kun odotat ensimmäistä lastasi, sinulla on enemmän aikaa huolehtia itsestäsi. Miksi? Koska sinulla ei ole entuudestaan lapsia! Kun odotat toista lasta, joudut huolehtimaan ensimmäisestä taaperostasi. Älä ihmettele, jos olet toisen raskauden aikana väsyneempi.

4. Esikoisesi ei osaa varautua uuden vauvan tuloon. Kun uusi vauva tulee kotiin, se on aina suuri shokki perheen esikoiselle, vaikka kuinka olisitte valmistelleet häntä. Esikoinen ei olekaan ainoa silmäterä, joka vaatii vanhempien huomiota. Mutta esikoinen kyllä selviää tästä, ja oppii rakastamaan sisarustaan – vaikka alkuun ilmassa olisikin aimo annos mustasukkaisuutta. Muistakaa huomioida myös esikoista!

5. Sinua ei kohdella samalla tavoin kuin ensimmäisellä kerralla. Kun odotit ensimmäistä lastasi, läheiset ja ystäväsi saattoivat kohdella sinua silkkihansikkain. Toisella kertaa tämä uutuudenviehätys on kaikonnut – olethan jo kokenut konkari!

6. Raskaus tuntuu erilaiselta. Yksikään raskaus ei nimittäin ole samanlainen. Jos ensimmäisellä kerralla kärsit pahoista aamupahoinvoinneista, niitä ei välttämättä tule seuraavalla kerralla.

7. Raskausmasusi alkaa näkyä aiemmin. Jos onnistuit peittelemään ensimmäistä raskauttasi kuukausikaupalla, samaa tuskin käy toisen raskauden kanssa.

8. Panikoit. Vaikka toinen lapsi olisi odotettu ja toivottu, varaudu siihen, että paniikki saattaa iskeä. ”Apua! Oliko tämä nyt järkevää?” Mutta älä huoli: hormonit ne heittelevät. Yritä nauttia odotusajasta ja perheestäsi.

9. Sinua voi surettaa. Oli esikoisesi minkä ikäinen tahansa, sinusta saattaa tuntua surulliselta ajatuksen tasolla, ettette ole enää kahden.

10. Unohdat välillä olevasi raskaana. Se johtunee pitkälti siitä, että olet kovin kiireinen esikoisesi kanssa!

11. Synnytys saattaa olla nopeampi kuin ensimmäisellä kerralla. Hyviä uutisia äidit: toinen synnytys on useimmiten nopeampi. Joten varaudu raskauden viimemetreillä olemaan valmis koitokseen.

12. Olet rennompi. Ensimmäisen odotuksen aikana saatoit olla pelokas – ja se johtuu kokemattomuudesta. Kokemus tuo varmuutta!

13. Olet valmistautuneempi. Kun synnytys koittaa, osaat napata mukaasi muutakin kuin pehmolelun tulevalle lapsellesi. Esimerkiksi hammasharjan. Tiedät kyllä, mitä on luvassa.

14. Mietit, miten voit rakastaa uutta vauvaa yhtä paljon kuin esikoistasi. Mutta kun vauva syntyy, huomaat sen kyllä: rakastat molempia lapsia mielettömästi.

9:19

 Lähde: .Parents.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja