Mäkihyppääjä kasvot verillä karmaisevan ME-yrityksen jälkeen – sitten tapahtui jotain uskomatonta

Norjalainen mäkihyppääjä Silje Opseth, 24, laskeutui 236,5 metriin, mutta kaatui naisten maailmancupin lentomäen harjoituksissa sunnuntaina Norjan Vikersundissa. Myöhemmin käydyssä kisassa hän pysyi pystyssä ennätyshypyn.  

Jos Opseth olisi pysynyt harjoitusten hirmuhyppynsä pystyssä, kyseessä olisi ollut naisten uusi ME. Se olisi ylittänyt nykyisen Ema Klinecin ennätysloikan 10,5 metrillä. Miesten nykyinen maailmanennätys 253,5 metriä on hypätty Vikersundissa.  

– Lensin hyvin, hyppy oli kontrollissa ja sain hyvän alastulon, mutta sitten liuku tökkäsi nopeasti. Pyörähdin eteenpäin, Opseth harmitteli NRK:lle.

Opseth pystyi jatkamaan hyppäämistä jo 40 minuuttia myöhemmin. NRK:n julkaisemassa kuvassa hänellä oli kasvoillaan verta, mutta myös leveä hymy. 

Alla video Opsethin huimasta hypystä. 

– Hän oli kunnossa. Hän oli hieman harmissaan, kun kaatui noinkin hyvän hypyn, joukkuekaveri Anna Odine Ström totesi NRK:lle. 

– Myös lääkäri arvioi hänen tilansa ja päästi hänet takaisin mäkeen. 

Opsethin oma ennätys lentomäessä on 215,5 metriä. 

Norjalainen Eirin Maria Kvandal näki Opsethin kaatumisen tornista käsin. 

– Se oli hirveää. Todella kauheata. Kuulin, että hyppy meni todella pitkälle ja sitten kuulin muiden puhuvan, että "onkohan Silje kunnossa?", Kvandal kommentoi. 

Sekä naisten että miesten kilpailut piti perua Vikersundissa lauantaina huonon sään takia. Molemmat hyppäävät kaksi kierrosta sunnuntaina.  

Uusi ME kisan 2. kierroksella

Kvandal (202 metriä, 212,2 pistettä) johti naisten kisaa avauskierroksen jälkeen 4,7 pisteen erolla Opsethiin. Suomen Jenny Rautionaho oli 17 hyppääjästä viimeisenä. 

Toisella kierroksella Opseth sisuuntui. Hän leiskautti uudet ME-lukemat 230,5 metriä, mutta jäi silti 6,0 pistettä 212 metriä hypänneestä Kvandalista ja oli toinen. 

Palkintopallille kipusi myös Klinec, jonka paras kantoi 203 metriä. 

Rautionaho paransi toisella kierroksella 175 metriin, mutta jäi viimeiseksi. 

Otsikkoa, ingressiä ja leipätekstiä muokattu kisan 2. kierroksen jälkeen kello 12.22. 

Lue myös:

    Uusimmat