Janne Ahosen SM-mitali aloitti jopa olympiakeskustelun – kuittasi asian Ylelle: "Ei tarvitse kenenkään uumoilla"

Kaikkien aikojen menestyneimpiin mäkihyppääjiin lukeutuva Janne Ahonen saavutti paluukilpailussaan pronssia, kun suurmäen SM-mitaleista kilpailtiin sunnuntaina Lahdessa. Ahonen hyppäsi HS130-mäestä avauskierroksella 110 metriä ja pisti toisella kuusi metriä paremmaksi.

Koekierroksella Ahonen hyppäsi 111 metriä, joten 44-vuotiaan hyppääjän valttina oli tasaisuus. Toisen kierroksen 116 metrin suoritus nosti hänet kuudennelta sijalta mitaleille.

Ahoselta kysyttiin mitalikisan jälkeen ajatuksista Pekingin helmikuisista olympialaisista. Sinne mäkilegenda ei kuitenkaan ole tunkemassa.

– Ei tarvitse kenenkään uumoilla, että Ahosen pitäisi hypätä Pekingin olympialaisissa. Oikeat miehet kärjessä. Kaikki voittivat tänään, Ahonen vaimensi Ylen televisiolähetyksessä vakavammat paluuaikeet.

Nykymaajoukkueen miehistä Antti Aalto voitti Suomen mestaruuden, kun hän tyylitteli 121 ja 122,5 metrin siivut. Eetu Nousiainen oli toinen 119 ja 119,5 metrin hypyillään. Aalto keräsi 12 pistettä Nousiaista enemmän.

Janne Ahosen 20-vuotias poika Mico Ahonen sijoittui 15:nneksi. Hän hyppäsi 90 ja 103 metriä. 

Lue myös:

    Uusimmat