13-vuotiaat kaahasivat autolla poliisia pakoon Vaasassa: Auto suistui tieltä ja syttyi tuleen, neljä alaikäistä loukkaantui

1:06
Neljä 13-vuotiasta loukkaantui Vaasassa: Auto suistui tieltä lujaa vauhtia ja syttyi tuleen – näin murheelliselta turmapaikalla näytti päivän valjettua

Vaasassa sattui viime yönä liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui neljä alle 15-vuotiasta.

Viime yönä puolenyön jälkeen poliisipartiota ajoi Mustasaaren Rantatiellä vastaan henkilöauto, jonka epävarma eteneminen herätti poliisien kiinnostuksen.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että partio kääntyi auton perään ja kytki pysäytysvalot päälle, jolloin henkilöauto kääntyi Rantatieltä moottoritien liittymälle ja pysähtyi.

Sitten alkoi tapahtua. Kun poliisipartio nousi partioautosta tarkastaakseen kuka autolla oli liikenteessä, niin auto kiihdytti kovalla vauhdilla ja jatkoi moottoritietä kohti Vaasan keskustaa.

Poliisit lähtivät seuraamaan autoa ja näkivät sen kääntyvän liittymässä Tarhaanjantielle. Siinä kohtaa partio menetti hetkellisesti näköyhteyden autoon. Partio kääntyi auton perään Tarhaajantielle ja huomasi tasoliittymässä auton ojan toisella puolella tulessa.

Poliisin saapuessa paikalle, kaikki autossa olleet henkilöt makasivat auton ulkopuolella. Pelastuslaitos kutsuttiin paikalle sammuttamaan tulipalon ja kaikki autossa olleet kuljetettiin sairaalaan.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin STT:lle, että ulosajon syynä oli heidän arvionsa mukaan ajoneuvon hallinnan menetys. Nopeutta autolla oli turman sattuessa arviolta 140 kilometriä tunnissa. Rajoitus onnettomuuspaikalla on 120 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan kaikki olleet ovat alle 15-vuotiaita. Pelastuslaitos kertoi kaikkien olevan 13-vuotiaita.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena. Tapauksesta on ilmoitettu lastensuojeluviranomaisille ja lasten vanhemmille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja