Huittisten vauvasieppari punoi viekkaan suunnitelman – kuuntele dramaattiset hätäpuhelut

Huttisten vauvakaappauksen uhri soitti hätänumeroon: "Mä en tiedä missä mun vauva on, se on se ongelma" 2:10
Huittisten vauvakaappauksen uhri soitti hätäkeskukseen – kuuntele videolta dramaattiset hätäpuhelut

Vuonna 2001 syntynyt nainen vei viikon ikäisen vauvan tämän äidiltä viime vuoden syyskuussa Huittisissa. Nykyään 23-vuotias nainen valmistautui esitutkinnan perusteella vauvasieppaukseen perusteellisesti.

Nuorta naista syytetään törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja petoksesta.

Poliisin esitutkinnasta selviää, että parikymppinen nainen oli suunnitellut tekoa ennalta ja varustautunut siihen. Nainen ehdotti itselleen ennalta tuntemattomalle naiselle ulkoilulenkkiä Facebook-ryhmän kautta.

Syyttäjän mukaan nainen iski vauvan äitiä tapaamisen aikana vasaralla päähän ja vei vauvan.

Kahdeksan päivän ikäisen vauvan äiti soitti hätäkeskukseen torstaina 28. syyskuuta kello 14.21.

Nainen kertoi olevansa Huittisten terveyskeskuksessa ja hänen pieni vauvansa on jonkun hänelle entuudestaan lähes tuntemattoman naisen hallussa.

Kävelyllä nainen sai osuman päähänsä

Nainen kertoi paikalle tulleelle poliisipartiolle, että hän oli ollut ulkoilemassa vastasyntyneen vauvansa kanssa Huittisten keskuksessa yhdessä naisen kanssa, johon hän oli tutustunut Facebookissa. 

Naiset olivat jutelleet ensimmäisen kerran Facebookissa edellisen viikon sunnuntaina ja parikymppinen nainen oli ehdottanut vauvan äidille tapaamista.

Tiistaina nuori nainen oli kysynyt, voisiko hänen kaverinsa tulla myös tapaamiseen. Tapaaminen oli sovittu torstaiksi Huittisten linja-autoasemalle. 

Tapaamiseen ei kuitenkaan saapunutkaan kuin "naisen kaveri". Naiset lähtivät kävelemään yhdessä keskustan alueelle. Parikymppisellä naisella oli "oma vauva" rintarepussa rinnallaan ja vauvan äiti työnsi vaunuissa omaa pienokaistaan.

Kävelyn aikana parikymppinen nainen jäi jatkuvasti vauvan äidin taakse, mitä nainen ihmetteli.

Hetken päästä vauvan äiti sai kovan iskun takaraivoonsa ja siitä alkoi vuotaa verta. Vauvan äiti ei tiennyt, mikä häneen osui. Parikymppinen nainen soitti hätäkeskukseen kello 12.17 ja kertoi vauvan äidin saamasta vammasta.

Voit kuunnella hätäkeskuspuhelut yllä olevalta videolta.

Tarjoutui kuljettamaan vauvan kotiin

Ambulanssi tuli paikalle ja kuljetti vauvan äidin terveyskeskukseen. Nainen soitti miehelleen, että tämä tulisi hakemaan vauvan kotiin. Perheessä oli kuitenkin vain yksi auto ja se seisoi linja-autoasemalla parkissa.

Esitutkinnan mukaan parikymppinen nainen ehdotti tässä vaiheessa, että hän voi työntää päähänsä haavan saaneen naisen vauvan vaunuissa takaisin linja-autoasemalle ja viedä vauvan perheen autolla heidän kotiinsa. Vauvan äiti suostui tähän.

Terveyskeskuksesta nainen soitti kotiin ja kuuli mieheltään, etteivät nainen ja vauva olleet tulleet sinne. 

Nainen yritti soittaa nuoren naisen puhelimeen, mutta siihen ei vastatttu. Perheen auto oli edelleen pysäköitynä Huittisten linjaautoasemalla. Vaunut oli laitettu auton takaluukkuun ja ovet oli lukittu.

Nainen saatiin kiinni bussista

Esitutkinnan mukaan viranomaiset saivat jäljitettyä puhelinnumeron, josta parikymppinen nainen oli soittanut hätäkeskukseen. Puhelin paikantui pääkaupunkiseudulle.

Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti naisen kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana hänen hallussaan.

Poliisin mukaan teon motiivi ei täysin selvinnyt esitutkinnassa. Useista rikoksista syytetty nainen on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. 

Lue myös:

    Uusimmat